Până joi, 30 iunie, la administraţiile financiare sunt aşteptaţi proprietarii care vor să beneficieze de reducere la plata impozitului pe locuinţe, dar şi restanţierii care îşi achită datoriile la buget şi vor să scape de penalităţi şi de o parte din dobânzile aferente acestora.


Termenul de 30 iunie este important pentru contribuabilii din mai multe categorii, cum sunt plătitorii de taxe locale şi aplicanţii unui program de conformare la plata restanţelor către buget.

Până joi, taxele locale se pot plăti cu reducere, iar la restanţele fiscale sunt eliminate penalităţile şi se scade 54,2% din dobânda aferentă datoriei principale, motiv pentru care acest program de conformare (lansat în toamna anului trecut) a fost supranumit „mica amnistie fiscală“.
De ce s-a prelungit termenul

Pe fondul unor confuzii procedurale legate de declararea şi plata taxelor locale, Guvernul a hotărât, în luna martie, să prelungească cu trei luni, până la 30 iunie, termenul până la care se poate plăti prima rată din impozitele datorate pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.