Ceea ce a dus la prăbușirea puterii sovietice în Marea Neagră nu a fost nici vreo flotă NATO, nici amenințarea cu rachete americane sau fregate turcești și nici vreo rebeliune ucraineană în Crimeea rusificată. Puterea Uniunii Sovietice în Marea Neagră s-a dus ca urmare a desprinderii Ucrainei de statul rusesc și transformării sale într-un stat vecin, chiar dacă apropiat Moscovei, scrie Alina Mungiu Pippidi într-un articol pentru România Curată.

”Absenţa oricărei ameninţări credibile la Marea Neagră, şi timpuri economice grele care făceau neraţională investiţia în toată fierăraia supra şi subacvatică. Ultima condiţie e la fel şi azi: lovită de sancţiuni şi scăderea preţului petrolului, Rusia cu greu face faţă.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Valter Asa sunt tratati de "partenerii strategici" doamna Alina. Cam asta e soarta in intreaga Istorie, cand nu ne-am batut cu furcile, coasele si batele cu latrinarii care voiau ceva de la noi. Cand nu am mai avut vlaga, am incheiat tratate. Acum NEamul Romanesc nu are REPREZENTANTI pe masura ISTORIEI LUI!!!!! Niste agramati, animale politice, destrabalati, curvari, hotzi, imbecili, paranoici lachei , fricosi, etc.... CAm astea sunt "calitatile" psotdecembristilor nostri guvernatori si prezidentiabili! DIN PACATE!

13 iulie 2016 22:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.