Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes - Bolyai din Cluj, a facut afirmatii dure la adresa tinerilor intr-un articol postat pe site-ul AmosNews.ro. "Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația „Google”, generația „Facebook”, generația „SMS” sau toate la un loc!", a scris Pop.

Istoricul clujean a facut si o afirmatie ce frizeaza teoria conspiratiei: "Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică. Elita clasică a acestei lumi pare abulică, amețită, adormită, fără nerv și fără voință. Aici nu este vorba despre conflictul dintre generații, nici despre mitul vârstei de aur, nici despre nostalgia tinereții, ci de realism. Am fost avertizați demult că „somnul rațiunii naște monștri”. Nu demult, am văzut ciocane distrugând statui mesopotamiene sau bombe nimicind Palmyra! Ar fi bine să veghem cu toții ca toate admirabilele descoperiri și invenții ale lumii contemporane să servească omului creativ și creator, omului cercetător și omului moral, nu omului-robot, distorsionat și manipulat".

Integral pe HotnewsComentarii

@Socotitorul@mihai Eu sunt Mihai ma dobitocule si sunt in vacanta in Romania (dupa 10 ani!), doar nu crezi ca imi petrec timpul acasa sa scriu pe forumuri romanesti. Si cred ca stiu mai multa romana dupa atatia ani de cand nu am vb decat tine si celalalt frustrat. Salutare si sa muriti fericiti in paradisul romanesc.

26 august 2016 17:15

Socotitorul@mihai Ei, acum m-am convins definitiv. Esti un analfabet! Daca nu stii sa desparti verbul de pronume, esti numai bun de Canada (m-a invatat mama, m-a invatat firma, m-a angajat). Si-i mai faci observatie lui Mihai. Cine spune ca altul e semianalfabet!? Ai vrut sa scrii: "vroiau sa inveti la ei acasa", nu-i asa? Ai scris vroiai. Pana nu uiti de tot romaneste sa stii de la mine ca oricum nu-i corect. Nu exista verbul a vroi! Este un verb hibrid, dintre verbul a voi si a vrea, folosit de analfabeti ca tine. Hai, pa! Imi pierd vremea cu tine, un dobitoc din Romania si te dai in Canada. La ora care ai postat prima data in Canada se doarme.

26 august 2016 17:03

@@Mihai Nu a suferit Romania de plecarea mea, dar a suferit de plecarea a zeci de mii ca mine si ramanerea unor semi-analfabeti si borfasi ca tine. P.S. Da, eroare de tastare ROFL "Ceeace" e tipic si frecvent folosit de persoane care au trecut prin scoala ca gasca prin apa.

26 august 2016 16:36

@Socotitorul@mihai Nu pulica romaneasca, nu ma invatat mama, ma invatat prima firma care ma angajat profesie, ca din facultate in Romania iesi ca ... In plus am luat meditatii in timpul liceului pt. ca profesorii la liceul, cica de elita, pe care l-am terminat nu prea apareau la ore, vroiai sa inveti la ei acasa se putea, dar cu bani multi.

26 august 2016 16:25

Socotitorul@mihai Nu mai voiam sa-ti raspund. Chiar imi devenisei indiferent. Acum ca vad cat iti manifesti prostia, iti spun ca nu prea pricepi multe. Eu nu m-am referit la "diploma", aia a ta, ca la o bucata de hartie, ci la faptul ca ai stiut ceva. Ca doar nu te-o fi invatat ma-ta pentru a indeplini acele "admission requirements". Hai, lasa-ne pe noi in plata Domnului si traieste-ti viata linistit in Canada. Tara asta de "cacat" n-a facut nimic pentru tine. Boule! Invatamantul nu costa nicaieri ZERO lei. Romanii sunt dobitoci ca nu ti-au cerut TAXA. Macar cat in SUA!

26 august 2016 14:40

@Mihai Ai dreptate, amice, corect era „ceea ce”, dar aceasta e o simplam eroare de tastare. Reactia ta injurioasa nu ma surprinde. Te sfatuiesc insa sa consulti un psiholog, daca nu chiar un psihiatru, ca sa-ti tratezi cat de cat eul hipertrofiat. In alta ordine de idei, spune-ne si noua, cei prosti, pe o scara de la unul la zece milioane de ingineri de sofware, tu cam pe unde te clasezi? Si, chiar daca nu era softist, alde Tesla cam cu cate locuri era in urma ta pe scara creativitatii? Citindu-ti postarile, realizez ce „pierdere” a suferit Romania prin plecarea unui Mălai Vitezul ca tine in Canada, ceea ce, carevasazica, s-ar putea sa fii un simplu veleitar care taie frunza la caini pe aci, scriind laudarosenii pentru cei din Romanica. Sa fii, deci, sanatos!

26 august 2016 14:34

@Socotitorul@mihai Nu se ia dupa diploma de Romania (care valoreaza exact cat a costat: zero), sunt pe site-ul facultatii "admission requirements" (inclusiv sa iei examenele: GRE & GMAT cu nota mare!).

26 august 2016 14:32

Socotitorul@mihai Daca prima diploma n-are valoare (!) eu ma indoiesc ca ai fi putut face un "master degree" la University of Waterloo. Nu puteai sa pleci de la zero la Universitatea ta, care desi numai din 1957, are un ranking 61 (engineering &technology), iar cealalta universitate ( a noastra), desi are, poate un secol, nu se afla in primele 500 universitati. Diferenta este istorie, este dintre evolutiile celor doua tari :Canada si Romania, care pe vremea cand invatam eu geografia, aveau aceeasi populatie. Sa-ti fie de bine!

26 august 2016 14:06

@Socotitorul@mihai Puiu' am numai undergraduate degree in Romania si masters degree la University of Waterloo, deci diploma mea ultima (!) are valoare. Acum regret ca am mi-am pierdut vremea cu Politehnica in Romania, dar din pacate nu am realizat asta decat atunci cand am vazut cum se face scoala de calitate si cat de GIGANTICA e diferenta.

26 august 2016 13:45

Socotitorul@mihai Fii domnule consecvent! Stabilirea in Canada ti-a furat minitile? In primele doua propozitii te "umfli" impotriva dlui Ripceanu pentru ca si-a permis sa spuna ca in Romania (nu in Canada) unii cu 2 diplome de licenta si poate alte 2 masterate au ajuns sa vinda in malluri sau pe mai stii unde , ca apoi, in celelalte propozitii, sa recunosti ca diplomele din Romania n-au valoare. Diploma ta are valoare? Daca a ta are valoare si celelalte n-au, atunci tu ai o problema...Asta nu inseamna ca scoala romaneasca n-are o problema ( are multe!) in masificarea diplomelor din invatamantul superior. Pentru ca numai cine nu vrea o diploma ( 20%), nu o obtine.

26 august 2016 13:22

@@Mihai mă-ta e "meseriasa" pe centura, eu sunt inginer software. P.S. semi-analfabetule nu ai aflat ca se scrie ceea ce (pronume relativ compus, feminin, singular, nominativ) si nu Ceeace

26 august 2016 13:12

@Mihai A lucra acum in software este similar cu a fi tractorist pe mosia cuiva pe vremuri. Ceeace nu inseamna ca a fi tractorist, chiar si acum, ar fi ceva rusinos. Sa-ti fie de bine si sa fii sanatos ca esti in Canada, dar nu mai esti roman. Ma mir ca te mai intereseaza ce mai e si pe aici! Probabil ca acolo nu impresionezi pe nimeni cu conditia ta de parvenit (ca meserias, sa ne intelegem, nu ca savant!) si vrei sa ne inglbenesti pe noi de invidie si gelozie. Faptul ca vorbesti urat despre tara ta iti devoaleaza caracterul si saracia spirituala.

26 august 2016 12:32

Imensa majoritate a tineriulor cred ca daca doar citesc pe Goagăl, chiar ȘTIU !!! A sti acum sa cauti pe Google si sa crezi ca stii inseamna sa fii semidoct! Cati dintre tineri mai citesc acum ILIADA, ENEIDA, INFERNUL lui Dante ca sa stie de unde a pornit cultura omenirii? Leonardo da Vinci n-a avut la dispozitie Goagălul ca sa imagineze (sa inventeze, de fapt, elicopterul), iar romanul Odobleja (furat in mod ordinar de evreul american de origine rusa Norbert Wiener) a pus, prin a sa „Psihologie consonantista”, bazele ciberneticii, desi nu era decat un obscur medic militar, ridicat dintro familie extrem de saraca din Mehedinti. La fel, Nicola Tesla (mama românca), cu siguranta cel mai mare inventator al lumii, a carui opera ramane in buna parte nedescifrata inca, s-a format pe alte cai decat rasfoirea paginilor de internet. Internetul insusi este rezultatul muncii unor „boșorogi” (cum se exprima niste idioti pe forumul lui Hotnews) care au studiat temeinic la viata lor. Google-ul, Facebook-ul, smartfonul sunt niste instrumente minunate de cunoastere si de comunicare, dar folosirea lor nu face din voi, dragilor tineri, niste savanti. Fiti mai modesti, ca va sade mai bine! Chiar daca unii dintre voi mai inventeaza cate ceva, ceea ce este iarasi minunat, de cele mai multe ori este vorba de aplicatii a ceeace au inventat „bosorogii”. In mod inevitabil, aceea dintre voi care STUDIAZA cu adevarat (f. putini, din pacate) vor aduce si ei contributii fundamentale, dar vor deveni in mod ineluctabil si ei niste bosorogi pentru imberbii generatiilor viitoare. Cei ce ajung savanti adevarati sunt cu mult inaintea lui Goagăl ...

26 august 2016 12:21

@Ripiceanu de la Mihai Lucrez in software in Canada, in blocul in care stau sunt 34 (!) de familii de romani mai toti in domeniu. Nu vindem prin prin mall-uri, spre marea ta dezamagire de loser invidios. Dar da ai dreptate marea majoritate a diplomelor de facultate de provenienta Romania au valoare de hartie igenica (poate din cauza coruptiei generatiei lui Ioan Aurel Pop?). Citeam de o prostituata romanca care a fost arestata in Austria pt. ca a furat de la un localnic. Partea socanta: era absolventa de fizica nucleara! Ghici din ce tara era diploma ei.

26 august 2016 11:51

Ripiceanu Nu e Rectorul inapoiat fratilor. E drama risipirii inteligentei pe chestiuni inutile si de scurta durata! CAti tineri fac munca calificata in Occident???? Imi spui Gica contra, sau dumneata Oltean, sau Mihai????? CAti cu 2 facultati si 2 mastere vand te miri ce prin mall-uri etc????

26 august 2016 11:04

Mihai Tinerii sunt asa cum au fost educati de generatia lui Ioan Aurel Pop. Poate ca el e o valoare, dar daca te uiti la nulitatile care sunt aproape toate post-urile de decizie in aceasta tara vezi: "Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză ". Asa ca ciocu' mic si asumati responsabilitatea.

26 august 2016 9:53

HotNewsky catre @Magdalena Vaida: Chiar nu pricepi ca termenul "șocant" NU ARE în "uniunea europeana" ABSOLUT NIMIC de-a face cu acceptiunea curenta a termenului, fiind vorba de o simpla eticheta pusa în mod RITUAL pe declaratii non-koshere?! Uite, ia presa "libera" din Germania la rând, si vei ramâne ŞOCATA de ce "șocaţi" ajung aia din te miri ce ... Cu respect, Redactia

26 august 2016 8:13

John Doe Din pacate dl. Pop are dreptate. Nu am nimic de adaugat, nu am motive de gasit dar chiar aici avem o dovada in plus: cine stie gramatica sa se uite câte greseli sunt in postari... care ar fi concluzia?

26 august 2016 8:13

Oltean Google nu exclude "cultura clasica". Dimpotriva, poti asculta muzica, sa afli informatii imediate (Wikipedia) din multe domenii, inclusiv arta, stiinte, politica etc. Lipsa de educatie din familie, filmele care prezinta vilente, dar si exacerbarea din domeniul"opiului pentru popoare" (citat V.I. Lenin) sunt cauzele "relelor". O alta cauza majora consta in lipsa unou locuri de munca atractive pentru tineret. Vezi si in Romania - 99,99% din locurile de munca ofertate sunt pentru necalificati sau "calificati" in 10 minute, munci repetitive, f. prost platite, plictisitoare, obositoare si care asigura un trai de subzistenta.

26 august 2016 7:13

gica,contra: Hai, gata (derivat din bg. "gotovo", n.m.), nu mai sariti cu gura pe mine, ca nu mai zic nimic - am vorbit si eu ca sa nu atzipesc... Cu respect, g-c

25 august 2016 23:23

PRECIZARE: Amintim cititorilor ca în EURO-bantustanele afiliate la UE (foste tari, n.red.) afirmatiile directe, barbatesti (asadar neconforme cu EURO-"regulile" de POPO-"comunicare", n.red.) sunt declarate în mod stereotip ca fiind "shocante", respectiv ca având de-a face cu "teoria conspiratiei" (indiferent de gradul în care reflecta realitatea masurabila, n.red.)... Cu respect, schockatzii-kakatzii-conspiratzii dela HN.

25 august 2016 22:56

@gica,contra Da, tineretul s-a adaptat rapid la o lume „total diferita de cea veche”, o lume caracterizata prin imoralitate, sexualitate, droguri si violenta, instrainata de valorile familiei, de constiinta apatenentei la o natiune si la o cultura multimilenara. O asemenea „noua lume” este perfecta pentru spalarea creierilor, uniformizarea indivizilor deveniti sclavi, disparitia natiunilor si amestecarea raselor (planul Kalergi), conditii minimale pentru atingerea noii ordini mondiale (masonice). Deci, da, noroc ca tinerii frumosi si tampiti au capacitati superioare de a „se descurca bine intr-o lume total diferita de cea veche”.

25 august 2016 21:26

Gaga Domnule Gica, Probabil ca dl. rector este depasit din punctul Dv. de vedere. La urma urmei noi trebuie sa acoperim cat mai repede ramanerea in urma in ceea ce priveste tampirea tinerei generatii, in timp de romanasii nostri sunt vanati in strainatate pentru simplul motiv ca sut mai bine pregatiti decat majoritatea celor de acolo. Ca atare n-ar fi rau sa ne aliniem si noi la sistemul occidental de invatamant si apoi sa apelam sa ne serveasca oameni educati in tarile "inapoiate" din Africa si Asia.

25 august 2016 21:25

gica,contra Dl rector este depasit de timp si a ramas in urma vremurilor !Privit de pe scaunul dansului cam asa se vad lucrurile Privind din viata reala scoala este depasita de necesitati si noroc ca tineretul s-a adaptat si avand capacitati superioare generatiilor trecute se descurca bine intr-o lume total diferita de cea veche

25 august 2016 20:52

erata: Hotnews ...

25 august 2016 19:56

„Șocante” pentru idiotii de la Hotnew! Domnul rector de la Cluj a pus un diagnostic uluitor de exact pentru generatia tinerilor frumosi si tampiti si dovedeste o viziune profunda rationala asupra Involutiei societatii romanesti! Din scoala romaneasca mai ies pe ici pe colo posibile mari valori in stiinte sau arte. Ceeace nu se vrea a fi remarcat este ca aceste mari sperante apar tocmai din medii care nu consuma cultura de tip Google si Facebook, ci STUDIAZA temeinic disciplinele carora li se dedica, impulsul in aceasta directie fiind dat fie de parinti formati in spiritul culturii clasice, fie de profesori de acelasi tip, fie din combinarea celor doi factori. Prin urmare, „chapeau”, domnule Rector!

25 august 2016 19:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.