Liderii Uniunii Europene (UE) se vor reuni în cadrul unui summit, fără Marea Britanie, în Malta, la începutul lui 2017, în cadrul reflecției lor privind viitorul Uniunii după plecarea britanicilor, a anunțat luni premierul maltez, Joseph Muscat, citat de AFP, transmite Agerpres.

''Liderii din UE se vor întâlni în Malta, la începutul lui 2017, pentru a ameliora dinamica în favoarea unei noi idei privind Europa'' , a declarat Muscat pe Twitter, după o reuniune cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Întâlnirea în format de 27 de țări membre survine după o primă reuniune a șefilor de stat și de guvern ce va avea loc vinerea viitoare la Bratislava, în același spirit, și înainte de un summit la Roma, la sfârșitul lui martie, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de semnarea Tratatului de la Roma (1957), actul fondator al UE. Un reprezentant al UE a afirmat pentru AFP că summit-ul din Malta va fi ''precum cel de la Bratislava'', ''parte integrantă a procesului de reflecție''.

Întâlnirea de la Bratislava este prima dintr-o serie de reuniuni ce vizează relansarea Uniunii Europene după șocul referendumului din 23 iunie privind ieșirea Marii Britanii din UE, într-un moment în care blocul comunitar se confruntă cu numeroase crize simultane.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.