Fostul vicepremier nu poate fi urmărit penal pentru uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină, după ce plenul Senatului a respins ieri solicitarea DNA

Gabriel Oprea așteaptă cuminte, în prima bancă a Senatului, să afle dacă senatorii îi vor ridica imunitatea. A venit devreme în plen, ca un elev silitor. În urmă cu un an de zile, în jurul său roiau zeci de senatori ai puterii. Acum îl mai salută doar câțiva apropiați. Când se ridică, stă drept ca militarii. Îi salută și el scurt, după care se așază în bancă.

Încep discuțiile despre cazul său. Se lasă pe spate, cu mâinile în sân și bărbia sus. Din când în când își pune mâna la gură și își masează tâmplele cu degetele. Ia cuvântul de la pupitrul central al Senatului. Spune că a trăit „un coșmar”, că întrega întâmplare i se pare „ceva halucinant” și regretă „o mare tragedie”. „Sunt un om care am căutat întotdeauna să îmi fac datoria. Aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că ceea ce a determinat (accidentul, n.r.) sunt cele trei gropi prost semnalizate, aici trebuie să se îndrepte ancheta. Vă rog să votați împotriva acestei cereri”, i-a rugat Gabriel Oprea pe senatori.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.