Europa se confruntă și va continua să se confrunte cu un val de fenomene meteorologice extreme în următoarea perioadă, ca urmare a schimbărilor climatice globale. Rezultatele studiului “Multi-hazard assessment in Europe under climate change” arată că frecvența valurilor de căldură va crește în toată Europa.

73% din suprafața continentului va fi afectată semnificativ de aceste fenomene, procentul urmând să se apropie de 100% până la sfârșitul acestui secol. Până atunci, circa 60% din sudul Europei ar putea fi expus, anual, la un val de căldură care în momentul de față se manifestă doar o dată la 100 de ani.
Pagube de peste 36 de milioane de lei în doar o lună

Zonele din Europa de Vest, Est și Nord vor fi afectate de furtuni din ce în ce mai puternice. În România, numai în perioada mai – iunie 2016, aproape 64.000 de hectare din 16 judeţe au fost afectate de fenomene meteorologice nefavorabile (grindină, ploi torenţiale, inundaţii, vijelii, băltiri), conform datelor estimative centralizate de Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). MADR estimează că pierderile economice sunt de aproximativ 63.932.160 lei, adică circa 1.000 de lei pagubă pentru fiecare hectar.
Integral pe Green ReportComentarii

ariciul Saaaa-mi tarai chilotii pe mamaliga lor,ba da ce mult costa toate astea si ce de baaani produuuc.Zapada abundenta,costa,seceta costa,inundatiile costa,taifumurile costa,100 di lei paguba de fistecare hectar,unii platesc altii aduna ,da seceta isi face treaba deci trebuie platita.Bai boilor?puneti ma osul la treaba ca in vara asta nu a plouat trei luni la rand,si floarea soarelui s-a facut mai multa ca niciodata,papusoii la fel graul a fost extraordinar,si din 45 ari de vie,sa tot fie vreo 900 l de vin ,bun curat de butuc.daca muncesti si ingrijesti bine pamantul,isi face treaba lui,noi pe a noastra si bunul Dumnezeu pe a lui,si traim ,si traim bine.lasati ma socotelile unor bani inexistenti si a unor fenomene pe care oricum nu le putem noi controla puneti si munciti ma fizic,ca de asta a fost omul facut nu sa frece menta in calculator si sa-si dea cu parerea despre cai verzi pe p[areti baaaiii fomistilor de bani..

4 octombrie 2016 9:38

MAMA OMIDA: SI EU, SI EU "prevad" CONTRA COST ACELAS LUCRU - vine uraganilii, seceta, lacustile, omizili, pânjolul, ECO-holera & ECO-ciuma, un HOMO-bulangiu-LGBT "transsexual" va naste un copil cu coaie de berbec si coarne de bicicleta, etc. ... Cu respect, MO

3 octombrie 2016 22:03

PRECIZARE - NU VA ÎNSPAIMÂNTATI ÎN MOD INUTIL - E DOAR O NOUA eco-BASHINA "green", care ne-a fost adusa de "sponsor" la "redactie" (laolalta cu sacu`de ECO-spaga "verde" free-tax, n.red.) si de care am fost nevoiti sa scapam pârtzâindu-v-o Dvs. sub forma de "amprenta"-carbon în ECO-nas... Cu respect, Griin Riiport (terminal propagandistic al ECO-Mafiei-Globale, n.red.)

3 octombrie 2016 21:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.