Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat marți, în Poligonul Cincu din județul Brașov, unde a participat la exercițiul multinațional "SCORPIONS FURY-16", că acesta fost un exercițiu cu adevărat special, la care în premieră au participat avioanele F-16 achiziționate recent.

"Am văzut un exercițiu cu adevărat special și sunt mulțumit cu ceea ce am văzut ca manevre la Ziua Distinșilor Vizitatori în cadrul exercițiului "SCORPIONS FURY-16". Din informațiile și din discuțiile pe care le-am avut, exercițiul propriu-zis s-a desfășurat la aceiași parametri de performanță. Sunt patru-cinci lucruri remarcabile care pot fi spuse despre acest exercițiu. Este prima dată când Brigada 2 Infanterie Rovine participă în faza de construcție, de tranziție spre Brigada Multinațională propusă aliaților noștri și care a fost validată la Summit-ul de la Varșovia. În al doilea rând, această brigadă este una dintre cele mai bine pregătite, bine încadrată și cu tehnică de luptă de calitate din cadrul Forțelor Terestre.

Integral pe AgerpresComentarii

Oltean Cat mai trebuie sa asteptam ca sa apara stirea prabusirii lor, similar cu al colegilor de generatie MIG 21 ? Au fost cumparate, pe bani grei, vechituri la mana a 3-a, total inutile pentru Romania.

2 noiembrie 2016 6:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.