Este pericol de blocaj în sistemul energetic din România, după ce 300 de sindicalişti de la Hidroelectrica amenință că se vor bloca la locul de muncă, cerând negocierea salariului minim, anunțat șeful sindicatui Hidroelectrica, Nicolae Aurariu, vineri, la Antena 3.

”Problemele la Hidroelectrica nu sunt doar salariile. E vorba de inechități salariale între oameni, vrem creșterea salariilor muncitorilor de jos”, a spus șeful sindicatui Hidroelectrica, Nicolae Aurariu, vineri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Salariul brut al unui muncitor de la Hidroelectrica este între 1.400 și 3.000 de lei, iar sindicaliștii cer încă 200 de lei la salariu. În comparație, salariul unui director din companie ajunge la 15.000 de euro, potrivit informațiilor Antena 3.

”Negocierile nu au conotație politică, nu au legătură cu guvernul Cioloș și cu niciun alt guvern”, susține lider de sindicat.

”Suntem conștienți că o grevă generală ar fi o probelmă gravă în țară. Sperăm să nu ajungem acolo, iar acum tragem niște semnale de alarmă”, a precizat Nicolae Aurariu.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.