Într-o democraţie, motivele unor mari decizii nu pot fi decît publice. Lipsa de justificare la Klaus Iohannis e şi mai gravă decît atitudinea lui de negare a evidenţei reieşită din alegeri. Comunicarea motivelor respingerii era o obligaţie faţă de tot publicul, nu doar faţă de PSD sau votanţii săi.

Aflat în plină criză politică (pierderea catastrofică a unor alegeri la care avea toate avantajele), ideologică (legile PNL în 2016 au fost mai populiste şi mai absurde decît ale PSD), morală (anunţarea dinainte de rezultat cine va fi primul ministru, cu transformarea tehnocratului Cioloş în prim ministru politic, după eşecul anterior cu Marian Munteanu), de resurse umane (preşedintele român nu mai are demult şef de cancelarie, staff-ul lui pe Externe şi securitate e fie al PSD, fie de pe vremea lui Ceaşcă, fie a lui Băsescu, iar cel pe intern e făcut din analişti de mîna a doua de prin servicii), ca şi de încredere publică (nimeni nu are ce să-i reproşeze major, dar nici nu mai aşteaptă nimeni să rezolve el ceva), lui Klaus Iohannis nu i-au mai rămas, ca să joace, decît mutările date în plic de Traian Băsescu. Şi aşa conflictul nostru constituţional, care e oricum potenţial, datorită unei Constituţii proaste şi ambigue pe care nu am găsit voinţa politică să o îndreptăm, a fost activat cu brio, într-un moment dificil pentru Europa şi pentru noi, provocînd o criză politică la care rezultatul net al alegerilor nu ne îndreptăţea.

Integral pe AdevărulComentarii

Lute Javra Ordinara a scapat . Tu, in ianuarie, nu mai scapi cu 50.000 demonstranti in Cotroceni ! Mewrgi la Aushwits sa vezi isprava etniri tale. Hai, repede !

30 decembrie 2016 7:15

nae JOS JOHANNIS , ETNIC GERMAN DUSMAN AL ROMANILOR , TRADATOR DE TARA SI HOT DE CASE CU ACTE FALSE , DOVEDIT DE JUSTITIE !!!

29 decembrie 2016 22:25

mister pirt amantul curvei popii tovarasa PUPIDI,las-o mai moale cu vointa poporului exprimata prin marele vot din nov. Si votul de la referendumul cu 300 parlamentasri,a fost tot voita poporului si nu s-a pus in practica,asa ca nu vad de ce s-ar pune in practica vointa celor 18% de la votul din nov 2016?

29 decembrie 2016 15:12

@ mircea Nene, după cum te semnezi cu literă mică, judeci minuscul de tot politichia, care e mult mai complicată pentru un profan ca tine, ardelean cu mintea arhaică și prozaică rău de tot. Tu vorbești cifrat acolo-n polologhia aia a ta de comentariu confuz, faci trimitere la Jegărică ăla, de ce nu-i spui numele real, ca să înțeleagă toată lumea cam ce ai vrea tu să scoți în evidență în comentariul tău răsuflat? Altfel, comentariul tău cifrat e sec rău de tot, găunos și putred, fără nimic contret în el, ci numai câteva explicații trase-n vânturile de la dosul unuia care a mâncat iahnie de fasole. Să trăiești bine cu Jegărică al tău cu tot!

29 decembrie 2016 10:52

Madam Mungiu scrie vorbe goale! Unde mai punem că scrie un grămădoi de vorbe despicate-n multe despicături, fiecare vorbă sau element care i s-a părut important madamei Mungiu. De fapt e un articol scris ca să umple pagina ziarului respectiv, care ziar e o fițuică nenorocită de presă airea și aiurită, fără prea mare credibilitate. Că are dreptate madam Mungiu în vorbele ei despicate la nesfârșit e una, chestia e că articolul e fad și chiar dacă are elemente mai acătării-n el, tot un articol de 2 bani e, 2 bani găuriți și ăia. După ce pentru cam toată lumea cu un dram de raționament e clar motivul nespus de președinte pentru refuzul primei propuneri de premier, acea madamă de etnie musulmană, cetățean român, madam Mungiu despicacă fiecare motiv care i s-a părut mai important despre refuzul respectiv, și ajunge la compararea actualului președinte mai taciturn cu neghiobul chior neom al națiunii Băsescu, caricatura aia chioară de bețiv treaz și mahmur tot timpul. Măi să fie! A naibii comparație, legată numai la capitolul refuz, care era atât de greu de ghicit de către toată lumea. Păi cel mai simplu motiv al refuzului nespus e acela că Dragnea a făcut propunerea respectivă singur, dar a scăpat porumbelul pe gură că o să pună un premier care va fi controlat de la partid, care partid e Dragnea firește. Acum că evenimentul primului refuz e epuizat, sunt sigur că președintele va desemna premierul propus de Dragnea, respectiv acel Grindeanu, care fie vorba-ntre noi, e un premier mai acătării, mai prezentabil cel puțin la muian, în rest va fi tot sluga lui Dragnea, că doar Grindeanu a declarat cu gura lui că stăpânul lui e președintele partidului de bolșevici împuțiți Dragnea. S-auzim de bine!

29 decembrie 2016 10:46

mircea Gloaba joaca cum i-i canta Jegarica fiiondca are hardurile pline cu informatii clasificate,le tremura izmenele pa ei la cei din parchete si servicii,dapai astuia mara ca bradu si prost ca gardu,nici sa mearga nu stie dapai sa vorbeste,merge parca este sperietoare da ciori.ngngngngaaangngngaaa........atat si a plecat

29 decembrie 2016 10:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.