Epidemie de rujeolă şi în Ungaria. La Mako, oraş aflat la 120 de kilometri de Timişoara, un spital a fost închis după ce mai mulţi angajaţi s-au îmbolnăvit. Directorul spitalului spune că virusul ar putea proveni din România. Acuzaţiile vin la scurtă vreme după ce autorităţile sanitare belgiene au înregistrat 70 de cazuri de rujeolă care ar fi pornit de la o persoană întoarsă din România.


Nu mai puţin de 12 angajaţi ai spitalului din Mako s-au îmbolnăvit de rujeolă. Conducerea unităţii sanitare a decis să instituie carantină, iar bolnavii care se prezintă la această unitate sanitară sunt trimişi la alte trei spitale din regiune pentru că aici nu se mai fac internări.

Nici rudele pacienţilor nu au voie să-i viziteze pe cei internaţi.

Directorul spitalului din Mako spune că virusul ar putea proveni din România. „După părerea specialiştilor în boli infecţioase, virusul a fost introdus în spital de cineva. Putem intui că din România, după perioada de incubaţie de 10 zile, că am avut un pacient român pe secţia Ungenţe”, susţine Kallai Arpad, directorul Spitalului din Mako.

Integral pe AdevărulComentarii

Boldijar Kerekes Ba da este adevarat, dar nu e frumos sa o spunem... nu este omeneste. Toata lumea stie ca rujeola a pornit in Romania!

14 ianuarie 2018 7:09

Mihai noi suntem antivaxxeri , daci verzi ortodocsi de 2000 de ani , nu cred ca avem rujeola!

10 martie 2017 12:41

gica,contra Si nu este adevarat ?

10 martie 2017 11:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.