Când ne gândim la poluare prima imagine care ne vine în minte este aceea a unui oraș plin de fum sau a plasticului din oceane, însă poluarea se extinde dincolo de ceea ce este în aer sau în apă. Poluarea fonică, zgomotul în care trăim în fiecare zi, este o problemă la fel gravă, care se dezvoltă și poate avea efecte dezastroase asupra sănătății.

Un studiu recent a constatat că orașul Guangzhou (China) are cel mai ridicat grad de poluare fonică, în timp ce Zurich (Elveția) are cel mai scăzut grad de poluare fonică. Delhi (India) a fost al doilea cel mai poluat oraș din punct de vedere al zgomotului, urmat de Cairo (Egipt), Mumbai (India), Istanbul (Turcia) și Beijing (China).


Barcelona (Spania), unul dintre cele două orașe europene care se regăsest în acest top 10, a fost clasată pe locul 7, în timp ce capitalelor Mexico City (Mexic), Paris (Franța) și Buenos Aires (Argentina) sau clasat pe locurile 8, 9 și, respectiv, locul 10.

Primele cinci cele mai liniștite orașe sunt toate din Europa: Zurich (Elveția), Viena (Austria), Oslo (Norvegia), Munchen (Germania) și Stockholm (Suedia). Alte trei orașe germane prezente în top 10 cele mai liniștite orașe sunt: Dusseldorf, locul 6, Hamburg, locul 7, și Köln, locul 9. Portland (SUA) ocupă poziția 8-lea, iar Amsterdam a intrat pe 10.
Pierderea auzului

Poluarea sonoră este un factor decisiv care contribuie la pierderea auzului. Potrivit Organizaței Mondiale a Sănătății (OMS), 360 de milioane de oameni din întreaga lume au probleme cu auzul, iar 32 de milioane dintre aceștia sunt copii.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.