Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că Răzvan Lucescu a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei şi că prima reprezentativă va fi condusă în turneul din America de Sud de Emil Săndoi, antrenorul echipei de tineret Emil Săndoi.

„În cursul dimineţii zilei de azi, 4 iunie a.c., preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut o întâlnire cu domnul Răzvan Lucescu, acesta din urmă informându-l pe şeful FRF că renunţă la funcţia de selecţioner, decizie care intră în vigoare imediat. Astfel, se încheie un mandat care a început la 6 iunie 2009, cu un 1-0, în deplasare, contra Lituaniei, în preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2010, ultimul joc, 3-0 cu Bosnia-Herţegovina, parafând un bilanţ de 21 de meciuri, dintre care 7 victorii, 7 egaluri şi 7 înfrângeri.

Aceasta înseamnă că echipa va fi condusă, la apropiatele meciuri amicale din America de Sud, contra Braziliei (Sao Paulo, 7 iunie a.c.) şi Paraguayului (11 iunie a.c.), de antrenorul principal al echipei naţionale de tineret Under 21, Emil Săndoi, şi de Ştefan Iovan. Împreună cu Răzvan Lucescu, a părăsit staff-ul tehnic al naţionalei şi preparatorul fizic al acesteia, Diego Longo”, se arată în comunicatul oficial al federaţiei.

De asemenea, FRF a mai anunţat că Adrian Mutu şi Cristi Săounaru, care nu vor face deplasarea în America de Sud, au fost înlocuiţi de George Ţucudean (Dinamo) şi Gabi Matei (Pandurii Tg. Jiu).


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.