Cu o criză în cârcă, provocată de o serie de decizii controversate și gafe cât cuprinde, președintele american, Donald Trump, pornește într-un turneu ce trebuie să-l readucă pe scena mondială ca un jucător de temut.

Sâmbătă, Trump ajunge la Riad, Arabia Saudită, de unde, susțin surse din cadrul serviciilor secrete, va face un anunț militar important. Își va continua seria de vizite în Israel, la Vatican, la Bruxelles, unde se va întâlni cu liderii țărilor membre NATO, apoi la întrunirea G-7, în Sicilia.

Summit arab la Riad

Președintele Trump și regele Arabiei Saudite au plănuit din timp să formeze o alianță arabă – musulmană sunnită, care să se atașeze NATO în lupta împotriva terorismului internațional. Liderii din 17 țări arabe se reunesc în weekend la Riad, în timpul vizitei lui Trump, pentru a decide asupra alianței. Vor fi prezenți regele Abdullah al Iordaniei, regele Muhammed al Marocului, președinții Algeriei și Tunisiei, premierul irakian, Haydar al-Abadi, a cărui țară este un front împotriva ISIS. Președintele Egiptului, Abdul-Fatteh El-Sisi, a decis să nu participe la întrunirea de la Riad, deși luptă cu jihadiștii în Sinai.

Teheranul a denunțat summitul arab, acuzând un plan împotriva musulmanilor șiiți din Iran, Irak, Siria (alawiți) și Liban (Hezbollah). Agenția iraniană Tabnak a anunțat că la Riad se pune la cale o alianță sunnită ce-și propune să stopeze influența Iranului în regiune și că Israelul este țara care va asigura informațional summitul sunnit.

Integral pe România LiberăComentarii

Adina Mutar: vă mai informăm că 98% dintre teroriştii musulmani sunt şi ei tot ... SUNIŢI, aşa încât se pare că e vorba despre o POPO-"alianţa" dintre teroristii "moderaţi" şi NATO împotriva teroriştilor HOMO-radicali (care vor să ne fure nouă "refugiaţii" şi să-i ia la ei să-i catehizeze-"radicalizeze", n.m.)... Cu respect (şi cu pistolul la EURO-tâmplă, n.m.), AM

17 mai 2017 23:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.