Incidentul de duminică în care au fost implicate două telecabine care fac legătura între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă ar fi avut loc fie din cauza unei erori umane, fie din cauza unei defecţiuni tehnice. Şase persoane au fost rănite, a declarat, pentru Mediafax, prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu.

Lucian Radu pune că autorităţile competente vor stabili de ce telecabinele nu au frânat şi au lovit staţiile de destinaţie.

"Practic, telecabinele nu au frânat. Ele funcţionează în tandem, în timp ce una urcă, alta coboară, şi nu au frânat deloc. S-a spus că a fost o eroare la pupitrul de comandă. Până nu se fac cercetări, nu putem şti cauza. Poate fi defecţiune tehnică sau eroare umană. Au fost şase persoane rănite. Patru au fost rănite jos, la Bâlea Cascadă, între răniţi fiind şi un copil, şi două persoane au fost rănite la Bâlea Lac. Toţi au fost preluaţi în siguranţă şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu", a declarat prefectul judeţului Sibiu, care a coordonat acţiunea de salvare, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestuia, reprezentanţii ISCIR au fost solicitaţi pentru a cerceta cauzele producerii accidentului.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.