Un nou dosar penal deschis pe numele lui Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fost deputat PSD în legislatura anterioară. Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările într-o cauză de evaziune fiscală şi spălare de bani în care Cosma junior este acuzat de complicitate la aceste fapte.


Prejudiciul în dosar a fost calculat la suma de 210.240 lei, conform unui comunicat de presă. În aceeaşi cauză au fost deferiţi justiţiei controversatul om de afaceri, Răzvan Alexe, conoscut drept denunţător în mai mute dosare instrumentate de DNA Ploieşti, dar şi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (PCA), dar şi un alt om de afaceri, Lucian Petrică Uşurelu, administrator al SC ALLIANSO BUSINESS PARK SRL.

Potrivit rechizitoriului, “la începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea data preşedinte al Organizaţie de Tineret a P.S.D. Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrica Lucian, administrator al SC ALLIANSO BUSINESS PARK SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictiva nr. 243/10.03.2012 emisă de SC ALEX DESIGN SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA. Factura fiscala menţionată, împreună cu alte documente justificative au fost puse la dispoziţia inculpatului Uşurelu Petrica Lucian de către inc. Alexe Răzvan.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.