UDMR va decide, luni sau marți, dacă susține moțiunea de cenzură contra Guvernului Grindeanu, care va fi votată miercuri, a anunțat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va vota contra lui Grindeanu, Kelemen Hunor a răspuns că nu știe deocamdată ce decizie va lua UDMR, dar "e posibil și acest lucru". Președintele UDMR a explicat o asemenea eventualitate prin faptul cî UDMR are deja o colaborare cu PSD, încă din luna februarie 2017, iar liderii acestor formațiuni s-au întâlnit periodic.

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a recunoscut că el a avut întâlniri periodice și cu Sorin Grindeanu.

”Moțiunea de cenzură este instrumentul oricărui Parlament de a controla, de a da jos Guvernul. Eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toată lumea: cei care au fost votați și dețin majoritatea trebuie să aibă și posibilitatea și dreptul de a schimba inclusiv premierul, dacă doresc. Ei au dreptul să facă acest lucru. Ar fi fost bine să o fi făcut fără acest scandal, fără acest circ, dar rolul și până la urmă principiul trebuie să funcționeze indiferent cine asigură majoritatea”, a susținut Kelemen Hunor.

Întrebat cum s-ar putea rezolva criza politică actuală din România, liderul UDMR a răspuns că "există o majoritate parlamentară, PSD - ALDE. Nu văd care e problema".

Integral pe România LiberăComentarii

Attila Mai ungurilor, eu v-am crezut ca sunteti de-ai mei, adica cu scaun la cap. Daca va dati cu PSD eu nu va mai votez. Poate ajungeti sub pragul de intrare in parlament. Nu cu votul meu, dar mai sunt si altii care gandesc la fel

19 iunie 2017 18:55

C Cu alte cuvinte vor vota. Mirosul ciolanului numit putere le gâdilã din nou nãrile.

19 iunie 2017 17:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.