Liderul PSD, Liviu Dragnea, face noi declarații care șochează mediul de afaceri din România. Președintele Camerei Deputaților a susținut, la finalul ședinței de analiză a activității Guvernului Tudose, că salariul minim pe economie nu va crește la 2.000 de lei la 1 ianuarie 2018, ci la doar 1.550 de lei. Afirmația sa vine în contradicție cu programul de guvernare realizat de coaliția PSD-ALDE și asumat de Executivul Tudose.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a declarat luni că guvernul nu va impune un salariu minim de 2.000 de lei, afrimând că această informaţie s-a rostogolit "dintr-o greşeală" în spaţiul public. „Nu va fi impus de guvern salariul minim de 2000 de lei. Nu există aşa ceva. Probabil dinr-o greşeală s-a tot rostogolit asta în spaţiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750. Probabil la anul, printr-o nouă prezentare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala totală a angajatorului, ceea ce înseamnă două noţiuni diferite, dar, salariul minim, aşa cum ştie toată lumea, va creşte cu 100 de lei", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, citat de GÂNDUL.

Însă, susține EVENIMENTUL ZILEI, afirmația sa vine în contradicție cu programul de guvernare realizat și asumat de coaliția de guvernare, unde e stipulat, negru pe alb, că prima zi an aului 2018 ne va găsi cu un salariu minim pe economie de 2.000 de lei brut. În noul program de guvernare, al Guvernului Tudose, este prevăzut faptul că "nivelul salariului minim brut în România, în următorii patru ani, va fi 2.000 lei în 2018, 2.200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2020".

Programul de guvernare, varianta Tudose, a venit, de asemenea, cu o nouă prevedere: taxa de solidaritate. Astfel, amintește ADEVĂRUL, PSD are cuprins în program prevederea ca persoanele care au salarii mai mari de zece salarii minime să plătească o „contribuţie de solidaritate“ începând cu 1 ianuarie 2018. Preşedintele PSD s-a eschivat să răspundă cu subiect şi predicat dacă menţine taxa.

Printre schimbările urmărite de Guvernul Tudose este şi înlocuirea actualei impozitări a profiturilor cu una a veniturilor înregistrate de companii, măsură care ar majora veniturile statului, dar ar descuraja orientarea firmelor spre investiţii. „De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deservicii unor companii cinstite. Cele care sunt în zona de evaziune fiscală, sigur, pot să fie supărate“, a fost explicaţia liderului PSD, întrebat dacă e menţinută ideea impozitării veniturilor, nu a profitului.

Dragnea, observă COTIDIANUL, a afirmat și că impozitul pe gospodărie nu va fi aplicat, acesta fiind "compromis", însă impozitul pe venitul global ar putea fi aplicat de anul viitor ca parte a unui pachet de măsuri care să schimbe sistemul de impozitare.  Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că nu vor fi adoptate noi taxe şi nici nu vor fi modificate procedurile de impozitare pentru companii. „Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (...) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deserviciii unor companii cinstite. (...) Nu renunţ la nimic din ceea ce am vorbit în campania electorală", a conchis Dragnea.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Cum apreciați schimbările efectuate de Liviu Dragnea în programul de guvernare aprobat de Parlament?Comentarii

strateg evreu platit de PSD Oricate spume ati face, d-l Dragnea are pula mare. In pargul alegerilor va scoate baxuri de ulei, zahar si alte delicatese si va castiga detasat alegerilor.

11 iulie 2017 23:26

EU Se dubleaza salariul, se dubleaza si EU. Pai de unde acoperire? Astia n-au auzit de productivitatea muncii! Ei zic doar ca de ce un roman in Germania castiga cat castiga? Dar nu-si pun intrebarea care este productivitatea lui acolo?

11 iulie 2017 20:26

eu langos cu branza pt V, NAE, RABEGA SI ALTI ZGLOBII PSD-ISTI

11 iulie 2017 19:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.