Premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu au avut, săptămâna trecută, o serie de întâlniri cu reprezentanţii mai multor ministere, în vederea stabilirii priorităţilor pentru fiecare instituţie în parte, referitor la măsurile din programul de guvernare ce urmează să se implementeze până la data de 1 septembrie 2017, a informat luni Guvernul.

Potrivit raportului de activitate al Executivului, remis Agerpres, urmare a acestor întâlniri, au fost stabilite o serie de obiective pentru fiecare instituţie în parte.

Astfel, în ceea ce priveşte Ministerul Muncii, la 1 august se vor adopta, în Guvern, modificările care vor fi aduse Legii 448 privind persoanele cu dizabilităţi şi, totodată, se vor aproba creşteri ale indemnizaţiilor pentru aceste persoane începând cu 1 ianuarie 2018.

La 1 septembrie se vor prezenta coaliţiei noile standarde de cost pentru fiecare serviciu social în parte şi tot de la acea dată va intra în dezbatere publică modificarea legislaţiei privind inspecţia muncii, astfel încât să se reducă fenomenul cunoscut ca munca la negru.

În ceea ce priveşte Secretariatul General al Guvernului, potrivit raportului de activitate al Executivului, până la data de 1 septembrie 2017 se vor identifica toate taxele nefiscale din România şi se vor face propuneri de reducere a numărului acestora, se va definitiva şi trimite în SEAP Caietul de sarcini privind achiziţionarea prin acord-cadru a 3.000+900 de ambulanţe. De asemenea, va fi desemnată autoritatea care ulterior va coordona finalizarea implementării, până la 1 septembrie, a unui sistem informatic integrat.

La Ministerul Economiei, cel târziu pe 20 iulie se vor adopta, în Guvern, modificările referitoare la reglementările metalelor preţioase şi a pietrelor preţioase, până la data de 15 august se vor finaliza şi supune dezbaterii publice modificările aduse Legii redevenţelor, precum şi noul cadru legislativ privind operaţiunile offshore, iar până la 1 septembrie se va finaliza şi supune dezbaterii publice noua lege a minelor.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.