O nouă versiune timbrului pentru mediu ar putea fi reintrodusă până la finalul anului 2017. În forma sa care nu este finală, timbrul de mediu prevede două moduri de taxare: o singură dată pe toată durata de viață a autovehiculului sau o plată anuală, de tipul unei taxe care să crească în funcție de norma de poluare a mașinii. Anunțul a fost făcut de Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul unei conferințe PwC.

Potrivit lui Brezuică, s-a construit un grup de lucru la nivel de minister, în care a fost invitată și industria. Grupul de lucru s-a întâlnit deja de două ori.

„Am trecut în revistă şi deja au început discuții cu privire la modul de taxare. Se pot identifica două moduri de taxare. Ultima discuție a generat o altă discuție, că am putea crea un mix între aceste două moduri. Dar, în principiu, am plecat de la taxarea o singură dată pentru toată durata de viață a autovehiculului, acesta fiind unul dintre modurile de taxare, iar al doilea o plată anuală, gen impozit sau taxă care să fie gândită cu o valoare accentuată, cu o valoare mai mare pentru acele vehicule cu o formă de poluare inferioară faţă de celelalte, cum sunt Euro 6 sau Euro 5, care au o formă de poluare mai prietenoasă cu mediu.”

Integral pe Green ReportComentarii

Refugiatu Le tipa buzunarul după bani, Romania pierde anual zeci de mii de oameni si se de populează insa grija lor de ciolan ii indeamna sa taxeze pana la ultima picatura tot ce mai are sulfare si miscare.. Ce poluare domnilor ca sunt sate in care mai sunt un sfert din ce era in 89,hai sa ii taxam sa poata iesi din vagaunele mocirloase, le trebuie euro 6...

28 septembrie 2017 10:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.