Deși PSD a anunțat în campania electorală că va curge lapte și miere, creșterea inconștientă a salariilor funcționarilor din administrația publică a lăsat vistieria goală și „marii specialiști” ai PSD au realizat că nu mai sunt bani. Șpăgile uriașe luate de politicieni, comisionarea contractelor cu statul, nepotismul, angajările doar pe criterii politice, cheltuirea după bunul plac a resurselor publice duc România în prăpastie.

În acest timp medicii și asistenții pleacă pe capete, profesorii titulari se împuținează văzând cu ochii, iar noi, pacienți sau părinți de elevi stăm ca proștii și așteptăm ca cei doi mediocri puși miniștri, agramații Dorel Bodog și Liviu Pop, să rezolve din birourile lor luxoase de la ministere problemele de zi cu zi din Sănătate și Educație. Marea specialistă în cifre, Olguța Vasilescu a definitivat modul de calcul al salariilor de la 1 ianuarie 2018. CURENTUL ajunge la concluzia că Olguța a mințit: salariile din Sănătate și Educație vor crește doar pe hârtie cu 25%, în realitate creșterea va fi de 4% din 2018.

Promisiunile din programul de Guvernare nu pot fi respectate. Nu sunt bani, astfel că se caută fel de fel de soluții, anunță CLICK! Nici una bună pentru românul de rând. După introducerea accizei la carburant, continuă discuțiile pentru trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. O măsură proastă, spun sindicaliștii, care arată negru pe alb că salariile vor scădea.

Chiar dacă scapă cu fața curată din meciul cu premierul Mihai Tudose, președintele PSD Liviu Dragnea tot va trebui, la un moment dat, să dea socoteală pentru fâs-ul numit bombastic „cel mai bun program de guvernare”. Din păcate atât pentru români cât și pentru PSD, promisiunile desenate, la propriu, de Liviu Dragnea în campania electorală s-au dovedit a fi aceeași apă de ploaie, constată NAȚIONAL. Programul PSD, ridicat la rang de „biblie a partidului“ de către autori, ori nu se poate aplica, ori este prost făcut. Indiferent de motiv, cert este că medicii și profesorii au rămas fără lefuri dublate.

Rata anuală a inflaţiei a urcat, în septembrie, la 1,8%, de la 1,2% în august, mai alert decât era prognozat, arată datele Institutului Naţional de Statistică, citate de ADEVĂRUL. Preţurile de consum au crescut luna septembrie 2017 cu 1,8% comparativ cu luna septembrie 2016. Faţă de luna august, preţurile de consum s-au majorat cu 0,5%. Economistul Florin Cîţu (PNL) susţine că rata inflaţiei creşte pentru că „guvernele Dragnea-Tudose şi Dragnea-Grindeanu au aruncat cu bani peste o economie care deja creştea cu 5% pe an şi cu o rată a şomajului la minim”, precizând că ei au „pus gaz pe foc”.

ANTENA3 amintește că rata inflaţiei a ajuns deja la acest nivel în contextul în care Banca Naţională a României (BNR) estimează, pentru finalul anului, o inflaţie de 1,9% şi în condiţiile în care la începutul acestui an inflaţia abia a trecut în teritoriu pozitiv. În luna iulie, rata inflaţiei a trecut de nivelul de 1%, urcând la 1,4%, de la 0,9% luna precedentă.

Deficitul bugetar este una dintre durerile de cap ale actualei guvernări pentru că primele opt luni ale acestui an s-au încheiat cu un deficit de 6,5 miliarde de lei, respectiv 0,78% din PIB, raportat la deficitul de 3,1 miliarde lei, respectiv 0,41% din PIB, consemnat în perioada similară din 2016. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 160,4 miliarde lei, reprezentând 19,2% din PIB, sunt sub nivelul atins în primele opt luni ale anului, când s-a consemnat o pondere de 19,33% din PIB, anunță COTIDIANUL.

Ministerul Finanțelor Publice a atras ieri de pe piețele financiare internaționale suma de 1 miliard de euro prin redeschiderea emisiunii lansată în aprilie 2017, cu maturitatea inițială de 10 ani, cupon 2,375%. Cu această nouă redeschidere, volumul cumulat pe această serie a atins un nivel de 2 miliarde euro, crescând astfel lichiditatea pe piața secundară, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Miliardul pe care statul îl va lua va mai fi încă o cărămidă pusă la datoria publică a țării. Datoria publică a crescut din 1995 de la 65 de euro pe locuitor la 3.100 de euro pe locuitor în 2016.

În toată această perioadă s-au acumulat deficite de circa 70 de miliarde de euro care au fost transferate către datoria publică ce a ajuns anul trecut la nivelul de 63 miliarde de euro. Generațiile de azi îndatorează țara iar cele de mâine trebuie să plătească aceste datorii. Ceea ce face guvernul este exact rețeta națiunilor cu lideri slabi. Deficitul bugetar crește permanent deși țara nu este în criză, PIB-ul nu sare încă de borna de 200 de miliarde de euro iar datoria publică s-a dublat în ultimii ani.Comentarii

Liviu Dragnea S-a ales praful? NU! Pai cum sa se aleaga praful de programul nostru de guvernare? N-am zis noi ca marim salariile, si ne-am marit salariile noua cu multe mii de lei de cateva ori? Noua ne-am marit salariile, nu voua, bai prostilor, bai dar prosti mai sunteti, prostilor. Asa ca noi ne continuam guvernarea si inglodam tara in datorii, ca la asta ne pricepem cel mai bine, dupa care o sa intram in opozitie daca vom intra si cand vom intra, apoi o sa-i condamnam pe cei de la guvernare pentru ca treaba merge prost. Pai cum sa mearga bine treaba, cand noi PSD-ul am facut cele mai mari datorii externe publice? La anul o sa mai marim odata salariile voastre cu alta suta de lei, iar noua ne vom mai mari iar salariile de cateva ori, pai nu asa am spus noi in programul nostru de guvernare? De ce ne vom mai mari numai salariile noastre de cateva ori? Pentru ca futem Romania si pe toti romanii in cur si asta ne ocupa tot timpul. Votati PSD! Votati Liviu Dragnea presedinte al Romaniei!

12 octombrie 2017 16:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.