O subsidiară a gigantului farmaceutic Johnson & Johnson a minimalizat şi a ascuns riscurile asociate medicamentului antipsihotic Risperdal, aceasta este concluzia la care au ajuns marţi judecătorii din Arkansas, într-un proces de miliarde de dolari împotriva Janssen Pharmaceuticals Inc..

Biroul procurorului general din Arkansas, Dustin McDaniel, vrea să ceară amendarea companiei cu cel puţin 1,2 mld. dolari pentru cele 250.000 de reţete de Risperdal plătite prin programul de stat Medicaid în ultimii trei ani şi jumătate.

Risperdal, introdus pe piaţă în 1994, este un medicament antipsihotic de „generaţia a doua“ care a adus Johnson & Johnson miliarde de dolari în vânzări înainte ca versiunile generice să devină valabile. Medicamentul este folosit pentru tratarea schizofreniei, a tulburărilor bipolare (o boală maniaco-depresivă) şi a iritabilităţii la pacienţii cu autism. Risperdal şi alte medicamente antipsihotice similare au fost asociate cu riscul crescut de atac cerebral şi moartea la pacienţii vârstnici cu demenţă, în plus poate conduce la crize, creşterea în greutate şi la diabet.
Integral pe CapitalComentarii

J&H cum s-ar zice,si bolnav,si cu banii luati!

28 iulie 2015 11:23

carmen se cunoaste efectul peiorativ al multor medicamente antidepresive, si chiar multe vaccinuri antigripale....problema e ca mafia din companiile farmaceutice face presiuni aupra multor doctori, corupandu i prin avantaje materiale...si de deci acestia prescriu ce vor calaii..

12 aprilie 2012 13:54

farmacii tiganesti! majoritatea farmaciilor NU afiseaza preturile medicamentelor! spre exemplu la Catena ceri cea mai ieftina aspirina si... o operatoare PC cum scria pe ecuson, adica vanzatoare, (parca trebuiau sa aiba numai asistente si farmaciste in farmacie) iti cere de dupa calculator 13 lei!!! daca mergi alaturi la alta famacie, ce3a mai ifetina te costa 3 lei!!! diferenta tiganeasca de 10 lei! poate de asta au ales o tiganca sa le faca reclama.... farmacia rrrrromilor!

12 aprilie 2012 12:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.