Redevența pentru apă îmbuteliată ar urma să aibă aceeași valoare precum în cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adică echivalentul în lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redevență pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale.

Producătorii de apă de izvor nu sunt însă de acord cu această valoare și propun 0.4 euro/mc. Ei susțin că apa de consum zilnic este o necesitate vitală și se situează pe locul al doilea în topul celor mai importante elemente de susținere a vieții după aer. Omul poate supraviețui câteva săptămâni fără mâncare, însă fără apă ar muri în numai 2-3 zile. Ori nivelul prevăzut al redevențelor reprezintă o îngrădire a dreptului de a cumpăra o apă potabilă de calitate la un preț accesibil, arată producătorii.

Integral pe România LiberăComentarii

v Oare nu ar fi mai normal ca oamenii sa aiba acces la o apa potabila mai bine?

28 noiembrie 2017 0:18

Ferdinand Pai nu, dar asa se vand sucurile etc...... E marlanie sufocanta peste tot... Poporul conteaza prea putin... Un dobitoc precum Liviu Pop ne ia cartile, alt dobitoc politic ne ia apa si uite asa, incet-incet dispar romanii...... Raman doar politicienii si cotropitorii!!!!!!

27 noiembrie 2017 23:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.