Sâmbătă dimineaţă, preşedintele Băsescu a participat la slujba de canonizare a Mitropolitului Şaguna, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Şeful statului s-a adresat după slujbă celor prezenţi în catedrală, vorbind despre personalitatea celui care a devenit sfânt.

Andrei Şaguna "a înţeles că şcoala, educaţia, cultura sunt elementele de perenitate ale unui popor", a afirmat preşedintele Băsescu. "Ca orice patriot, a ştiut că, dincolo de bătălia de zi cu zi pentru români şi Transilvania lui, a înţeles că şcoala, educaţia, cultura sunt elementele de perenitate ale unui popor".

După ce a evocat personalitatea lui Andrei Şaguna, de la care ne-au rămas "şcoli răspândite în toată Transilvania, şeful statului a ţinut să precizeze faptul că nu a vrut să piardă prilejul de a se închina în faţa sfintelor feţe bisericeşti.

"Un astfel de înaintaş al nostru devine astăzi sfânt, iar eu nu voi pierde prilejul de a mă închina în faţa sfintelor feţe bisericeşti prezente aici şi a Sfântului Andrei Şaguna", a încheiat Băsescu.
Integral pe CotidianulComentarii

tomescu laurentiu-george nu stiu sigur daca trebuia sa vorbeasca in acel loc pentru ca nu avea calificarea necesara de PERSONAL CLERIC si nu cred ca s-a SPOVEDIT important este altceva CHIAR DACA tanarul VADIM a identificat INCOMPATIBILITATEA ...tot el este insa si fara sediu cu toate ca este EUROPARLAMENTAR AL tarii.

30 octombrie 2011 14:05

un roman Bai presedinte de numic, jigodie imputita nu trebuia sa vorbesti ca sa pangaresti memoria acestui om care a facut bine tarii , tu nu ai facut numic mai betivan notoriu, esti o bestie nenorocita care ai distrus tara asta, scuip pe tine

30 octombrie 2011 13:17

miapya A spus ceva catre prostime ca sa-si justifice prezenta,dragilor.Intelegeti ca pe el il doare in cot de Romania si de locatarii ei.

30 octombrie 2011 12:28

petro ma gandesc si nu-mi iese din cap cum uni au atata tupeu si nu patesc nimic si ne invaluiesc prin prexenta intenpestiva si prin vorbele impuse transmit mesaje deraiate .

30 octombrie 2011 10:59

O.Goga Despre drepturile de autor, din care mori de foame in Romania, UE (cu exceptia catorva ministri–Vosganian, Marko Bela, Radu Vasile– si a altor scriitori-jurnalisti fosti comunisti–se stiu exemplele), mai ales dupa ce au fost impozitate cu 80 % (CAS 31 %, CASS 11 %, cota unica 16 %, TVA 24 % etc.) de Basescu et CO2, in 2010: Exista un obicei frumos, acela ca patronii si ministrii din strainatate sa-si doneze averile, uneori in totalitate, inca din timpul vietii ( vezi Bill Gates, Nobel, Pulitzer, Carlos Slim etc.) in scopuri umanitare sau pentru incurajarea culturii, stiintei etc. Poate ca asa vor face vreodata si ’sensibilii’ patroni romani, carora li se adeseaza acest APEL CATRE LICHELELE (VESNIC NESATULE) DE PATRONI, MINISTRI SI PARLAMENTARI Daca exista printre ei, desi ma cam indoiesc, vreunul mai putin cainos la suflet si mai iubitor de cultura, cineva in genul lui Mecena sau, mai pe intelesul tuturor, al lui ‘Brancoveanu Constantin / Boier vechi si domn crestin’ (ca sa nu-i mai pomenim pe inaintasii care construiau scoli, spitale, biserici pe cheltuiala lor, ofereau premii, donatii si burse artistice, dar nu pe linie de ’partid’ etc), l-as ruga sa-i doneze o masina ceva mai spalata colegului meu de breasla, scriitor roman, prezent cu vreo 150 de carti (lucrari proprii si traduceri) in Biblioteca Nationala, Biblioteca Academieisi Library of Congress, dar care, dupa 20 de ani de activitate editoriala nu are bani sa-si cumpere una noua (si tanara). O avea macar bani de benzina ? Cine stie ?Puteti raspunde afirmativ la solicitarea mea la o.goga2011@yahoo.com . Si nu uitati frumoasele versuri din zona Ardealului : ‘Muntii nostri aur poarta, Noi cersim din poarta-n poarta.’( ce reflecta soarta cutremuratoare a culturii romane, prezentata prin vorbele marelui Ion Creanga : ’ Sarac ca anul acesta, ca anul trecut si ca de cand sunt, n-am fost niciodata’si prin faptul ca I.L. Caragiale–singurul ‘baiat destept’ al literaturii– a reusit sa emigreze in Germania ca sa scape de mizeria in care s-au stins luceferii Eminescu, Porumbescu, Luchian etc.)…

30 octombrie 2011 6:49

anne1970_ar E adevarat, Saguna a inteles...

29 octombrie 2011 23:52

NAE sictir jigodie , ce calitate ai tu ma betivule sa analizezi marii carturari ai neamului si sa emiti pareri ? priveste la tagma de analfabeti portocalii pe care o conduci !

29 octombrie 2011 19:07

Credincios Doar atât : NO COMMENTS Restul ar trebui sa fie TACERE

29 octombrie 2011 18:54

Credincios Doar atât : NO COMMENTS Restul ar trebui sa fie TACERE

29 octombrie 2011 18:54

Credincios Doar atât : NO COMMENTS Restul ar trebui sa fie TACERE

29 octombrie 2011 18:53

Mariah Saguna a inteles care sunt elementele de perenitate dar dl. Basescu nu!

29 octombrie 2011 18:45

anti Ai inteles prost. Nu vezi ca frat-tu este in cardasie cu omul de cultura Bercea Mondialul?

29 octombrie 2011 17:18

Alergic la basisme "a înţeles că şcoala, educaţia, cultura sunt elementele de perenitate ale unui popor". Serios ?! Animalul si-a batut joc de scoala (cica "scoate tampiti") si de profesori, in general. In scoli nu s-a mai investit nimic, iar profesorii sunt vai de capul lor- unii au salarii sub 200 euro. Asta e nu e o tara, e o mare tiganie, Basescule ! Sculele tale au nenorocit poporul roman, cum dracu` mai ai tupeul sa glasuiesti ?!

29 octombrie 2011 16:35

CITITOR FATARNICIE!CINE VORBESTE DE:EDUCATIE,SCOALA,CULTURA

29 octombrie 2011 16:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.