Viktor Yushchenko, fostul președinte al Ucrainei, speră că Europa „se va trezi” și va lua măsuri împotriva amenințărilor Rusiei, după otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal, în Marea Britanie.

În urmă cu 14 ani, Viktor Yushchenko a fost otrăvit cu o substanță chimică extrem de toxică, dioxină, și a rămas desfigurat în urma atacului. Fostul președinte a spus că asasini ruși au fost în spatele atacului. Yushchenko a fost otrăvit în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, în septembrie 2004. El a fost transportat de urgență la Viena, nde a fost diagnosticat cu pancreatită acută, o infecție virală și edeme. În sângele său a fost descoperită o cantitate de dioxină mai mare de 6.000 de ori decât nivelul normal. Otrăvirea fostului președinte ar fi avut loc în timpul unei cine cu mai mulți oficiali ucraineni, pe 5 septembrie 2004.

Integral pe Digi24Comentarii

@ 2 aprilie 2018 13:10 și 2 aprilie 2018 13:11 (3) De cealaltă parte, imperialismul american și el caută să contracareze politica adversarului, ca și pân-acum. Deci mai nimic noi la acest capitol. Brexitul a fost consecința reușirii manipulării electoratului britanic de cei câțiva lideri politici naționaliști extremiști radicaliști în frunte cu Nigel Farage, care au dus la organizarea acelui referendum, care culmea, a dus la Brexitul la care nu se aștepta nimeni din Marea Britanie și nu numai. Dar procesul care a avut acest rezultat a fost lent și marcat de numărul masiv al emigranților atât din Asia cât și din Africa ce au ajuns pe teritoriul UK-ului, plus destule evenimente sociale interne britanice legate de emigranții respectivi radicaliști islamiști și alții. Deci o situație care a evoluat influențată de factorii respectivi interni aleatorii, nimic altceva. Acum că tu interpretezi evenimentele mondialiste din perspectiva abstractă ocultă a marilor potentați financiari care vor să conducă planeta e cu totul altceva, dar teoria ta amice e seacă de conținut, fiind bazată pe alte teorii și interpretări, deci nu e bazată pe nimic concret. Nea Talmudule, dacă tu ești cel de aici, mai bine lasă baltă teoria ta abstractă, pentru că nu ține deloc. Mă mir că nu l-ai amestecat aici și pe George Soros și cealaltă Ocultă Rozalie pe care un constipat de pe Feisbuci o tot lătra din pozele ălea cu câte o potaie de cățel jigărită postată acolo. Numai bine!

3 aprilie 2018 5:37

@ 2 aprilie 2018 13:10 și 2 aprilie 2018 13:11 (2) China, marele imperiu comunist roșu a adoptat economia de piață capitalistă, făcând reforme adcministrative și legislative care au permis acolo rămânerea la regimul comunist și partidul unic, dar cu o țară cu economie de piață capitalistă bazată pe liberul schimb și pe concurență. Zici că n-ar fi probe? Păi probele deși sunt subțiri de tot, ele există, anume arma chimică a atacului din Anglia asupra celor doi, respectiv spionul și fica lui, metodologia folosită, similară altora din trecutul nu prea îndepărtat. Dar cercetările sunt în curs și urmează ca poliția britanică și serviciile lor secrete să-și facă treaba și să dea explicațiile de rigoare. Apropo, era inevitabil ca politica economică și militară a Vestului cu pionii importanți SUA și NATO să nu-și urmeze cursul de de după 1989 și de după terminarea războiului rece. Acum cu teoria diabolizării Rusiei și a lui Putin care ar vrea să atace Europa, e cam deplasată teoria ta, amice. Lucrurile au ajuns aici, datorită evoluției situației din fosta URSS, unde Rusia actuală a lui Putin e principalul pion, care evident că vrea să-și conserve situația imperialistă teritorială pe care o mai are, dar vrea să revină la granițele fostei URSS. Evenimentul Crimeea și anexarea acesteia sunt numai un mic detaliu care completează imperialismul rusofon mai activ azi ca niciodată.

3 aprilie 2018 5:37

@ 2 aprilie 2018 13:10 și 2 aprilie 2018 13:11 (1) Prietene, ești un pic prea paranoic, nu vreau să te jignesc, dar exagerezi cam aiurea. Nu are nimeni azi interesul ca să se joace cu Rusia și s-o transforme în cine știe ce stat nazist naționalist. Rusia și ideologii rusofoni mai mult sau mai puțin cretini sau bolnavi de absolutism, ei între ei își bat acolo cap în cap teoriile lor imperialiste bazate pe istoria trecută. Complotul ocult la scară planetată pe care-l visezi tu aiurea cu marii finațiști mondialiști plini de bănet care vor să stăpânească planeta e mult prea exagerat și fantasmagoric. Lenin a evoluat speculând situația istorică teritorială din Rusia, propovăduindu-și teoriile ideologice abstracte despre socialismul utopic care au reușit să manipuleze masele inculte și sărace, pentru a ajunge să devină țarul neâncoronat al Rusiei, punând bazele burgheziei proletariatului, care cu burta goală și cu mațele chiorâind a reușit să fie mințit atâta amar de vreme, până când Stalin și ceilalți țari neâncoronați au căzut în țărână, iar comunismul a căzut începând cu 1989. Primele semne ale căderii comunismului le-au dat culmea, chinezii în Piața Tien-a-Men. Urmarea? Tot imperiul comunist a căzut, menținându-se la o scară minusculă în Asia, respectiv Coreea de Nord, Cambodgia, Laos, Birmania, precum și-n Cuba.

3 aprilie 2018 5:36

1 . - ADEVARAT VA SPUN VOUA ! Cine are azi interes să transforme Rusia într-o nouă Germanie ultranaţionalistă, războinică şi, într-un final, foarte periculoasă pentru lumea occidentală, aşa-zisa altădată lume liberă ? Nu sunt cumva urmaşii direcţi ai Finanţei şi ai patronatului industrial occidental care l-au trimis pe Vladimir Ilici Lenin, într-un tren blindat, din Elveţia în Rusia în 1917? Nu sunt urmaşii, cel puţin în gândire, în spirit, ai celor care l-au lăsat, ba chiar sprijinit pe Hitler să devină ce a devenit ? Azi, sponsorii lui Hitler sunt binecunoscuţi : Henry Ford, patronatul cărbunelui şi al oţelului, Thyssen, Krupp etc., etc. Iar fără capitalul venit de pe Wall Street, nu ar fi existat nici IG Farben, nici Adolf Hitler şi nici al doilea război mondial. Povestea spusă recent de Theresa May despre otrăvirea spionului rus-britanic Skripal şi a fiicei sale, poveste reluată imediat în SUA de Rex Tillerson, încă şef al Departamentului de Stat la acel moment, dar şi de preşedintele Donald Trump, cu expulzările de diplomaţi ruşi care au urmat, inclusiv din România şi Moldova, seamănă prea de tot cu basmul cu cocoşul roşu. Adică pare a fi o invenţie prea de tot ridicolă. I-a mai văzut cineva pe Skripal şi pe fiica sa, vii, bolnavi sau morţi ? Ruşii pretind că, dacă într-adevăr au fost otrăviţi cei doi, fapta le este imputabilă britanicilor.

2 aprilie 2018 13:11

2 . - ADEVARAT VA SPUN VOUA ! Cine are dreptate ? Ce probe avem într-un sens sau în altul ? Nici una. Poţi declanşa un nou război rece numai pe o poveste cu cocoşul roşu ? După cum se vede, poţi. Îşi mai închipuie lumea occidentală că e crezută pe cuvânt, orice ar povesti politicienii ei ? Elita complice, poate. Poporul, nu. După povestea cu armele de distrugere în masă spusă de Colin Powell şi de Tony Blair, compromişi pentru totdeauna, şi atâtea alte fabulaţii „din raţiuni de stat”, politicienii occidentali încă mai cer să fie crezuţi fără probe ? O publicaţie franceză readuce în actualitate o opinie a celebrului George Kennan, fost ambasador american la Moscova (1944-1946), fost şef al Departamentului de Stat (1947-1948), inventatorul politicii americane de „îndiguire” a puterii sovietice. Opinia aceasta datând din 1998 (publicată în New York Times de Thomas Friedman la 2 mai 1998), când marele diplomat american avea 94 de ani, conţine o analiză foarte severă a noii politici americane, de după căderea URSS, de extindere a NATO cât mai aproape de frontierele noii Rusii : „Da, povestiţi copiilor şi nepoţilor că aţi trăit în epoca lui Bill Clinton şi William Cohen, în epoca lui Madeleine Albright şi Sandy Berger, în epoca lui Trent Lott şi Joe Lieberman, şi că aţi fost prezenţi la crearea noii ordini de după războiul rece, când aceşti giganţi ai politicii externe şi-au pus creierii laolaltă pentru a naşte… un şoricel. Noi suntem în era piticilor. […]

2 aprilie 2018 13:10

3 . - ADEVARAT VA SPUN VOUA ! Eu cred că este începutul unui nou război rece. Cred că ruşii vor reacţiona treptat de-o manieră adversă şi că aceasta va avea un efect asupra politicilor lor. Cred că e o eroare tragică. Nu există nici o raţiune de a face aşa ceva. Nimeni nu era ameninţat. Această extindere va face să se răsucească în mormânt Părinţii Fondatori ai acestei ţări. Noi ne-am angajat să protejăm un mare număr de ţări, deşi nu avem nici resursele şi nici intenţia de-a o face în chip serios. […] M-au iritat în mod special trimiterile la Rusia ca la o ţară care moare de dorinţa de a ataca Europa de Vest. Oamenii oare nu înţeleg ? Diferendumurile noastre erau cu fostul regim sovietic. Şi acum noi le întoarcem spatele acestor oameni care au organizat cea mai mare revoluţie din Istorie ca să pună capăt regimului sovietic, şi asta fără vărsare de sânge. Cum se poate explica această ofensivă împotriva Rusiei, bazată doar pe cazul (probabil, inventat) Skripal ? Simplu : operaţiunea psihologică Russiagate în SUA a eşuat lamentabil, iar Brexitul se dovedeşte a fi o teribilă gaură neagră, economică şi politică, pentru Marea Britanie şi, mai ales, pentru guvernul conservator al lui David Cameron (care a organizat referendumul) şi al Theresei May (care trebuie să gestioneze Brexit-ul). Criza generală în care a intrat Occidentul nu poate fi totuşi explicată populaţiilor nemulţumite doar prin diabolizarea Rusiei în general şi a lui Vladimir Putin în particular.

2 aprilie 2018 13:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.