Guvernul pregăteşte o nouă metodă de penalizare a proprietarilor de maşini care poluează, un proiect de lege al taxei auto urmând să fie finalizat până la sfârşitul anului, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. Proiectul este analizat în mai multe instituţii pentru a fi de neatacabil în instanţă.

Întrebată de proiectul privind noua taxă auto, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că la această metodă de penalizare a poluatorilor lucrează specialişti din mai multe ministere, arată mediafax.ro.

Integral pe AdevărulComentarii

Oare câtă japcă mai poate îndura nația asta, de la o gașcă infectă de cozi de topor politice ca această madam Grațiela, ministrul aerului bășit și ăla? Păi în țările civilizate din America de Nord, există o legislație cu poluarea, dar ea obligă posesorii automobilelor personale la verificarea lor din 2 în 2 ani la mașinile mai vechi de 8 ani, pentru a se determina dacă acel convertor catalitic care elimină-n mare proporție poluarea cu noxe din sistemul de eșapament al mașinii funcționază în limite normale. De regulă acel convertor catalitic funcționează normal pentru o viață a mașinii estimată acolo undeva la maxim 15 ani de zile, iar în cazul în care posesorul auto nu trece testul poluant care se face la service-uri dotate cu aparate performante ce măsoară noxele, e obligat prin lege să repare prin înlocuire acel sistem de convertor catalitic. Dar pentru că prețul de cost pentru înlocuirea acelui convertor catalitic e ridicat, legislația permite acordarea unui permis temporar de folosire a mașinii pe o perioadă de timp determinată. De regulă posesorii mașinilor care nu trec testul antipoluant, repară mașina și înlocuiesc acel convertor catalitic putând folosi mașina veche în continuare fără probleme legale legate de biruri sau altă japcă idioată ca cea a idioatei madam Grațiela Gavrilescu, ministrul aerului bășit de la ALDE Marghioala lui Tăriceanu. Punct!

9 august 2018 20:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.