Președintele chinez Xi Jinping și omologul său francez Emmanuel Macron au discutat luni, la Paris – cu prilejul celei de-a treia etape a turneului european intreprins de presedintele chinez in capitala Frantei – despre creearea unui front european unificat in fata presupuselor incursiuni ale Beijingului pe continent.

Vizita lui Xi marchează 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Beijing cu liderul francez Charles de Gaulle. Vor fi semnate o serie de acorduri de cooperare privind inițiativele în domeniul energiei nuclear, al aerospațialului, al energiei curate, dar si altele care implica contracte lucrative.

Macron și Xi vor fi alături de cancelarul german Angela Merkel și șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a explora „punctele de convergență” înaintea summitului UE-China de la Bruxelles luna viitoare.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Kuminecăturile Gemene Un numitor comun ar putea fi "Tancul", tancurile din Tiananmen Square și cele de pe Champs Elysee... Dicktatorul nu poate fi numitorul comun, protestatarii iar erau cu veste diferite... Rămâne Tancul.

26 martie 2019 12:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.