Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constitu­ţi­ei prin care se elimină caracte­rul naţional al statului român. Articolul 1 din Constituţia actuală a României prevede, la aline­a­tul 1, că "România este stat na­ţi­onal, suveran şi indepen­dent, unitar şi indivizibil". Conform amendamentului depus de gru­pul UDMR, articolul 1. (1) va avea următorul cuprins: "România este stat suveran şi indepen­dent, unitar şi indivizibil".

Consituţia prevede, la articolul 152 – (1) privind "Limitele revizuirii", că "dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul na­ţi­o­nal, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii".

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

anna mihai pe mine ma deranjeaza f mult ca PSD-ul curteaza UDMR-ul. Cand noi ar trebui la sfarsitul acestui ciclu electoral sa terminam cu secaturile astea , PSD-ul insista sa-i agate in urmatoarea guvernare. Imi vine sa vomit !

3 noiembrie 2011 0:46

d'acu ,maghiara tre' interzisa! Nu vorbiti neinformati!!! Care unguri? Exista? Pai ai lui Atilla aveau ochisorii asa ca cei de unde au venit...Adica asa ca mongolii... Daca li se face analiza adn la "ungurii" din ungaria si din romania ,mai putin tiganii din ungaria ,sunt cu totii romani (fortat maghiarizati).Ar trebuii facute analizele adn la aceasta falsa etnie ca sa-i inchidem gura... In plus ungur vine de la un gur adica un om de peste munte.Gur sau gurean ,din romana veche (limba daca) Apropo de "Miorita" se scrie asa : Unu-i un gurean si nu Unu-i ungurean Deci nu -i mai injurati pe unguri de rasa ca e a noastra!!! Trebuie numai reromanizati!!! Atat!!! Si daca trebuie chiar si fortat asa cum au fost maghiarizati (sic)

2 noiembrie 2011 23:52

Romanul Daca ei nu vor, nici noi nu-i vrem, sa se duca-n masa-n stepe, si sa bea lapte de iepe.

2 noiembrie 2011 17:12

Gicu Pai daca nu ne vor stat national,inseamna ca ori is boi,ori is prosti,ori is curve.Cum n-au nici moaca de prosti si boi sigur sunt curve.Aloooooo SRI-ulle,unde puii mei iti faci serviciu,cand se ataca statul national roman?La beute?

2 noiembrie 2011 16:34

nelu MAMĂĂĂĂ ce de zbucium, ce de jale .Trebuie să dispară toate partidele ce au fost la guvernare .În special partidele pe criterii etnice .Parcă ETA a depus armele ,numai sălbaticii ăștia nu văd ce se întîmplă în jurul lor .Exact cum spuneam dați cu var cu DETETEU .

2 noiembrie 2011 15:11

Ciklopul National, nenational, international, deznational, tot de kkt suntem!

2 noiembrie 2011 14:59

Prodan Nicolae Acest UDMR exista ca partid? Unde cand si cum sa inregistrat? A fost creat de .... pentru a avea majoritate, de a putea fura mai usor, de...., de lovitura de stat, de.............. cata dreptate avea Ceausescu cu agenturile ... straine. Imi pare rau dar cunosc fosti profesori din Timisoara care mi-au spus (la vremea respectiva in 1998 popa bozgor, azi Europarlamentar a fost de vina) pe strazi erau numai javre platite, "inaintasi". Dupa cati va ani am inteles adevarul. Cand toti romanii???

2 noiembrie 2011 14:58

adrian TERMINATIII pe TRADATORI UDMR ca partid si TOTI pulitieni SUNT JIGODIII aceste creaturi candideaza PENTRU EI si gastile HAI SA HACEM si NOI cei MULTI o GASCA si SA II TERMINAM!!!!FARA OPERATIE de EXTIRPARE NU SE MAI POATE!!!!TREZITI-VA!!!!

2 noiembrie 2011 14:33

ella Asa va trebuie daca ati acceptat crearea UDMR ca partid etnic...Pe de alta parte, daca unele din principiile prevazute in Constituie au valoare permanenta, ce cauta "forma republicana" intre ele ? Cei care au conceput/o nu sunt Dumnezeu ca sa stabileasca odata pentru toata vesnicia cum vrem sa fim condusi.

2 noiembrie 2011 14:27

pensionar NOI MAI AVEM CONSTITUTIE, LEGI??????TARA CU NUME DAR SUNTEM TOTI SLUGI, CERSATORI A MARILOR FIRME, CONPANI INTERNATIONALE SI MILITARE.NU POTI FI MANDU, NATIONALIS CAND MORI DE FOAME, FRIG, FARA ASISTENTA MEDICALA.DAR LA NOI MERGE SI APA SFANTATA IN LOC DE MANCARE, PENSIE, MEDICAMENT, CU SLOGANE DE PATIOTISM.

2 noiembrie 2011 14:14

Dixit Draga "Votantule "-aici ai dreptate,scopul USL este vendeta. Nu te contrazice nimeni.

2 noiembrie 2011 11:33

Sucaritul Pai daca unii se declara secui si altii maghiari atunci numarul maghiarilor din Romania este mai mic. In aceasta situatie nu-si mai are rostul UDMR. Se stie ca maghiarii si secuii sunt populatii diferite cu limbi proprii. Totusi, cum vor explica maghiarii ca au disparut din Romania ? Cum de au aparut asa de multi secui ? De ce nu au fost declarati acesti secui in 1940,1955 si 1989 ?

2 noiembrie 2011 11:29

davidescu 1. Cine mai respecta azi Constitutia? Ea prevede multe si tot multe prevederi sunt interpretate dupa cum se doreste de catre unii sau altii. 2. Constitutia a fost facuta de oameni si pentru oameni. Daca acum aceasta este vointa majoritatii, se poate modifica in intregime, nu numai sa se revizuiasca pe ici, pe colo si anume, in punctele esentiale.

2 noiembrie 2011 10:44

unu Si cui ii pasa de ce vrea sau nu vrea UDMR?

2 noiembrie 2011 9:47

votant imi doresc sa scapam de tradatori ca base şi amanta lui, nuti! daca s-ar putea ca Rodica Culcer sa nu mai apara niciodata la tv ar fi minunat, daca ar putea fi bagata in puscarie ar fi chiar senzational! voi vota USL pentru vendeta care va avea loc!

2 noiembrie 2011 8:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.