Poşta Română a evitat în ultima clipă colapsul financiar. Antena 3 a obţinut în exclusivitate un memorandum trimis de fostul director al Poştei, Daniel Neagoe, ministrului Comunicaţiilor în care acesta recunoaşte că instituţia este în pragul falimentului.

Neagoe îl avertiza pe ministru că amenda de 103 milioane de lei dată de Consiliul Concurenţei ar duce la blocarea conturilor bancare, din cauză că Poşta nu are bani să achite sancţiunea.

Astfel, Poşta Română urma să intre în faliment în mai puţin de 2 săptămâni. Fosta conducere a Poştei a cerut în instanţă suspendarea amenzii. Procesul a fost însă pierdut de casa de avocatură Valeriu Stoica.

La începutul lunii mai, fostul şef al Poştei, Daniel Neagoe, i-a trimis un memorandum ministrului Nica în care îi explica că instituţia nu are cu ce să-şi plătească datoriile.

Poşta Română are datorii de aproape 500 de milioane de lei, adunate în ultimii 3 ani, de pe urma unor contracte păguboase. La acestea se adaugă mai multe amenzi, precum şi o datorie de 85 de milioane de lei către ANAF.

După intervenţia de urgenţă a Guvernului, Poşta Română are acum mai mult timp la dispoziţie să-şi plătească datoriile. Ministrul Comunicaţiilor a dat afară toată conducerea din timpul guvernării PDL-iste şi aşteaptă raportul Corpului de Control pentru a stabili şi un set de măsuri de restructurare a instituţiei. În paralel, la Poşta Română se desfăşoară şi o anchetă a DNA.


Comentarii

Parpules Pai Posta merita sa fie falimentara ! Seviciile de cacat si angajatii impertinenti merita sa fie someri!

3 februarie 2018 10:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.