Uniunea Studenţilor din Europa (ESU) au cerut reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) din România "să nu mai amâne adoptarea mult-dezbătutului Statut al Studentului", considerând că ministrul s-a ferit să discute acest subiect, potrivit Agerpres.

"De când studenţii din România au venit cu această propunere, ministrul a ezitat să discute despre acest subiect. Aceştia ar trebui să facă tot posibilul pentru ca acesta să fie adoptat înainte de sfârşitul acestui an, fiind de o importanţă covârşitoare pentru studenţi şi pentru credibilitatea sistemului de învăţământ superior românesc", afirmă preşedintele ESU, Allan Pall, prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, membră a organizaţiei studenţeşti europene.

Potrivit preşedintelui ESU, noua lege a Educaţiei, intrată în vigoare, atestă că Statutul Studentului trebuie adoptat ca urmare a unei propuneri venite din partea organizaţiilor studenţeşti.

"ANOSR, organizaţia membră ESU din România, a preluat iniţiativa şi a militat pentru drepturile studenţilor. Studenţii şi-au trimis propunerea în iunie şi după 5 ani de dezbateri cer acum o acţiune concretă din partea Ministerului Educaţiei", a afirmat Pall.

La rândul său, preşedintele ANOSR Daniela Alexe a acuzat reprezentanţii MECTS că au încălcat "rând pe rând promisiuni legate de data adoptării".

"Amânarea adoptării Statutului Studentului duce la imposibilitatea studenţilor de a beneficia de drepturile pe care ar trebui să le aibă în învăţământul superior şi la neincluderea acestor drepturi în regulamentele interne ale Universităţilor", declară Alexe.

Totodată, ea susţine că neadoptarea Statutului Studentului duce la "haos" pentru studenţi care nu ştiu exact pe ce drepturi se pot baza, iar acest fapt duce la "lipsa de încredere" cu privire la întreaga reforma din sistemul de învăţământ superior din România.

Integral pe România LiberăComentarii

Paul Nedascalu Uniunea Studenților cer...? În ce limba?

3 noiembrie 2011 11:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.