Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, joi, că, din punctul său de vedere, nimeni nu se poate îndoi de existenţa Ţinutului Secuiesc şi ar vrea ca cineva să îi explice care e problema cu acest ţinut, întrucât nu poate fi "băgat în traistă şi dus undeva".

Borbely Laszlo a declarat, joi, la Miercurea Ciuc, că discuţiile referitoare la Ţinutul Secuiesc sunt binevenite, însă "nimeni nu poate pune sub semnul întrebării" existenţa acestuia, chiar dacă autorităţile din Covasna nu ar fi propus organizarea unui referendum în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se discută foarte mult şi e bine să se discute. De ce? Pentru că oricine, orice ar spune - şi după părerea mea acest lucru nu depinde de referendumuri, e sincer părerea mea personală dacă vreţi - Ţinutul Secuiesc există şi nimeni nu poate pune sub semnul întrebării acest lucru, aşa cum există Ţinutul Moţilor, aşa cum există Ţara Bârsei, aşa cum există Oltenia sau alte regiuni istorice", a declarat Borbely Laszlo.

În opinia acestuia, problema creată în jurul intenţiei autorităţilor covăsnene de a organiza referendumul pentru Ţinutul Secuiesc este artificială, creată de politicienii români care vor să-şi majoreze capitalul electoral.
Integral pe GândulComentarii

iosca Domuni parlamentar are dreptate. Tinutul Secuiesc este al rominilor . Dar daca ei il vor noi io dam in gurita. Noi romini sintem mai multi. si avem nevoie de noi teritori. Am o propunere. Sa ne dati jumatate de Budapesta ca nu o bagam in sac si fucim cu ia. Tu vrei sa ne iei porin invaluire?Au dreptate si unguri... ( Frunza verde de marar ma scuzati ca sint maghiar. ( ciine rau)

20 august 2012 21:58

gagu http://cinemaromanesc.blogspot.com/2010/12/fost-odata-in-transilvania-2007.html.....asta au facut unguri cu ro...acu-i pupam in c.r.....

23 februarie 2012 6:23

mos chiorpec nu se va duce altundeva decat unde s-au dus padurile din zona numita secuiasca. adica pe apa sambetei.

3 noiembrie 2011 21:14

Biciul lui D-zeu ! Problema Ținutului Secuiesc nu e denumirea, adevărata problemă se ascunde undeva în spate. Iar problema e legată despre nerecunoașterea caracterului național al statului român. Dacă legat de Ținutul Secuiesc n-ar fi problema separatismului naționalist, nu ar fi nici o problemă reală. Domnii din UDMR uită că ei sunt aleși în Parlamentul României și nu cel al Ungariei.

3 noiembrie 2011 20:16

gogu problema cu ținutul secuiesc este că nu există, este o vrăjală aruncată de jmenarii austro-ungari și înghițită de fraieri.

3 noiembrie 2011 20:01

john doe Probabil ca asa spuneau si etnicii albanezi despre Kosovo. Si iata ca a fost "băgat în traistă şi dus undeva".

3 noiembrie 2011 19:26

criticonline .... pe el nu , dar pe tine da ! la socola.

3 noiembrie 2011 17:38

S. TAROI ..sezi binisor mai ungur prost...si daca Ungaria se va numi altfel si o conduc altii nu-i bai...ca nu o duc din loc undeva, tot acolo ramane.. ce simplist vezi tu problema aceasta... EU romanca cu bunici si strabunici morti pe campurile de batalie pentru tara numita azi ROMANIA, cer SCOATEREA IN AFARA LEGII a oricarei ORGANIZATII POLITICE pe baze ETNICE ...PUNCT

3 noiembrie 2011 17:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.