Zeci de mii de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate de câteva luni, a afirmat Ministerul Muncii. Conform statisticii Casei Naţionale de Pensii Publice, este vorba despre 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor, care sunt întârziate la nivelul lunii septembrie. Dintre acestea, unele ajung şi până la 6 luni de întârziere, iar media întârzierilor este între 1 şi 3 luni.

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a avut o primă întâlnire cu cei 42 de directori executivi ai caselor judeţene de pensii, plus cele ale sectoarelor Municipiului Bucureşti şi le-a cerut acestora să rezolve problemele până cel târziu în prima săptămână din luna decembrie.

“Nici un pensionar nu trebuie să se roage de casele judeţene de pensii să respecte legea şi termenul de 45 de zile în soluţionarea dosarului de pensionare. Pe tot parcursul procesului de verificare şi emitere a deciziei de pensionare, respectiv de recalculare, între angajaţii caselor judeţene de pensii şi pensionari trebuie să existe o comunicare clară şi asumată astfel încât oamenii să aibă încredere că instituţiile responsabile soluţionează cu celeritate fiecare dosar”, a adăugat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Integral pe Click!Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.