Ambasada Sustenabilității consideră că se impune autosesizarea instituțiilor din cadrul Ministerului de Interne și a Ministerului Sănătății, pentru a determina în cel mai scurt timp posibil vinovații, impactul real al activității lor asupra sănătății populației și eventualele măsuri de protecție care se impun.

“Sunt încă multe lacune în ceea ce privește numărul și tipul de stații de măsurare a aerului. Acest fapt a condus la colapsul sistemic privind obligațiile de monitorizare a poluării aerului ale autorităților române”, transmite Comisia Europeană (Directoratul General pentru Mediu, 25 februarie 2020), ca răspuns la o notificare a Ambasadei Sustenabilității în România, prin care solicita identificarea unor soluții sustenabile pentru aer curat în marile orașe din România, după ce scrisoarea deschisă a 40 de ONG-uri și grupuri civice către autoritățile române a rămas fără răspunsuri.

Valul de poluare a aerului din noaptea de 1 spre 2 martie 2020 confirmă concluzia Comisiei Europene și impune urgentarea măsurilor la nivelul Ministerului Mediului, pentru identificarea în timp real a surselor și eliminarea speculațiilor.

Integral pe CurentulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.