​PSD pregătește un proiect de lege prin care cei care au nevoie să poată fi păsuiți câteva luni de la plata ratelor bancare, în perioada coronavirusului, a anunțat la RFI deputatul Valeriu Steriu.

„Am gândit și un proiect de lege în acest sens, suntem încă în discuție cu un astfel de proiect de lege. În orice caz, nu am fost deloc mulțumiți de reacția BNR-ului, cel care ar trebui primul să găsească soluții și să ofere variante de lucru. BNR-ul a ieșit primul să-și apere băncile comerciale, cele care au fost salvate de atâtea ori în situațiile dificile (…). Dorim să găsim o formă, prin care cel puțin câteva luni, cei care au într-adevăr nevoie, să poată fi păsuiți câteva luni de plata ratelor”, a spus deputatul.

„Un proiect de lege este măsura pe care PSD poate și este nevoit să o adopte”, a adăugat acesta. Potrivit unui comunicat transmis de PSD, parlamentarii depun joi în Parlament proiectul de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.