Este scandal monstru în guvern. Ludovic Orban tună și fulgeră după ce în presă au apărut date despre mai multe contracte pentru măști și echipamente medicale, achiziționate la prețuri aproape duble. Este vorba despre contracte în valoare de peste 25 de milioane de euro. Unul dintre acestea a fost atribuit prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), unei firme având ca obiect de activitate distribuția de tutun și alcool.

În spatele firmei Romwine & Coffee SRL s-ar afla masonul Cătălin Hideg, cu studii la Academia SRI. Acesta are multe contracte cu statul la activ, în special cu spitalele, iar numele lui apare și în dosarul Secăreanu. Conform surselor Capital, această achiziție s-a realizat la recomandarea lui Raed Arafat, prin intermediul ONAC, instituție aflată în subordinea ministerului Finanțelor, la conducerea căreia se află Cornelia Nagy, care a fost numită în funcție de premierul Viorica Dăncilă. PNL nu a schimbat-o!

Jurnalistul Sebastian Zachmann povestea în urmă cu câteva luni despre blatul PSD-PNL, Orban-Ciolacu, care pare acum să prindă contur. Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache s-a opus achizițiilor prin ONAC și a propus ca totul să fie centralizat prin UNIFARM.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.