Premierul Ludovic Orban i-a cerut demisia ministrului Sănătăţii, susţin surse politice pentru Adevărul. Principalul reproş: Costache nu a luat măsuri din timp pentru a asigura protecţia medicilor. Picătura care a umplut paharul a fost declaraţia ministrului că vor fi testaţi toţi bucureştenii, lucru imposibil. Pe de altă parte, surse din minister susţin că Guvernul a alocat bani târziu pentru achiziţii. Ş

Premierul Ludovic Orban i-a mai reproşat lui Victor Costache că nu a demarat din timp achiziţia de materiale santiare, în condiţiile în care specialiştii epidemiologi au avertizat încă din urmă cu două luni că pandemia va cuprinde şi România, susţin sursele citate. Pe de altă parte, surse din ministerul Sănătăţii susţin că Guvernul a alocat târziu bani pentru achiziţii, deci nu a fost vina ministrului.

Victor Costcahe l-ar fi avertizat pe Ludovic Orban la finalul lunii februarie că România trebuie să demareze urgent proceduri de achizţii n sistemul sanitar, însă la câteva zile guvernul a căzut prin moţiune de cenzură şi nu a mai putut adopta ordonanţe de urgenţă. Guvernul s-a trezit acum în situaţia de a comanda urgent materiale de protecţie şi aparete medicale, însă comenzile nu au fost onorate din cauza cererii mari de pe piaţă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.