Ion Cristoiu spune că există o particularitate a crizei mondiale aici, în România, și asta pentru că multe cazuri vin din spitale.

Jurnalistul a afirmat, în emisiunea “Gândurile lui Cristloiu”, că pentru a rămâne la un număr mic de îmbolnăviri, sunt testați puțini oameni.

"E un specific al crizei de sănătate planetară în România, și anume, că numărul cel mai mare este din spitale. Nu s-au făcut teste pentru că noi trăim într-un ceaușism absolut.

Ce numesc eu ceaușism... prăpastia între realitatea de fiecare zi, pe care o vedeam cu toții, și propaganda oficială. Nu cred că a existat în istoria omenirii o asemenea prăpastie. Și regimurile democratice încearcă să înfrumusețeze realitățile.

Pe vremea lui Ceaușescu nu era lapte și din punct de vedere oficial a ajuns să se spună că curg râuri de lapte și miere.

Această prăpastie s-a adâncit și a dus până la urmă la crăparea din decembrie 1989. Atunci s-a prăbușit statul român, nu Ceaușescu, ci statul. Tocmai din cauza acestui ceaușism care făcea imposibilă transmiterea unor semnale în legătură cu realitatea

- Așa se întâmplă în regimul Iohannis, nu se fac testări pentru că dacă le faci vei ajunge la un număr foarte mare de oameni infectați. Dacă ați observat, în mod iresponsabil, dl Ludovic Orban se laudă peste tot cu numărul mic de infectați și morți.

Este o crimă să facă așa ceva, în primul rând morală, pentru că, și dacă ar fi așa, nu poți face propagandă pentru guvernul tău. Și unul dacă a murit tot e o problemă", a spus Ion Cristoiu.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.