Medicul Virgil Musta crede că bătălie împotrova coronavirusului se poate câştiga pe două fronturi: în primul rând în comunitate şi apoi în modul în care este gestionată situaţia în spitale.

Îmi exprim din nou părerea că bătălia se câştigă pe două fronturi: în primul rând în comunitate şi apoi bineînţeles, în modul în care gestionăm situaţia în spitale. Mergând pe cele două direcţii, aş dori în primul rând să readuc în discuţie recomandările făcute anterior oamenilor pentru prevenţie, concentrându-le în două-trei idei esenţiale.(...) Prevenirea contaminării pe cale aeriană, (...) prevenirea contaminării prin mâini murdare (...) si pentru persoanele din grupele de risc - izolare totală!

Acum, aş dori să mă refer şi la situaţia din spitale, pe baza observaţiilor şi experinţei proprii din această perioadă. La spitalul la care lucrez (Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara), am reorganizat circuitele funcţionale şi modul de lucru. Am stabilit protocoale şi reguli noi, care să protejeze în primul rând personalul medical, dar şi pacienţii" , a scris medicul Virgil Musta, pe grupul de Facebook City Doctors.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.