Peste 1200 de militari din Armata Română acționează în acest moment în afara frontierelor, în cadrul unor misiuni ale NATO, ale ONU sau ale Uniunii Europene.

Cele mai dificile misiuni la care participă românii sunt cele din Asia (Afganistan și Irak) precum și din Africa (Republica Mali).

Misiuni internaționale nu sunt însă doar cele de război, ci și cele de asistență medicală sau umanitară, la care fiecare dintre statele membre NATO nu este doar furnizor, ci și beneficiar, inclusiv în contexul crizei coronavirusului.

“Acest spirit de solidaritate a fost și este în continuare deja evidențiat cu rapiditate printr-o serie de acțiuni interaliate. Astfel, Republica Cehă donează echipamente de protecție Italiei și Spaniei, Germania primește pacienți din Italia și Franța, medici din Albania și Polonia merg în Italia, cel mai nou membru, Macedonia de Nord, folosește sistemul NATO de răspuns la crize în activități de informare a cetățenilor proprii”, precizează un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.