Cercetătorii australieni anunță faptul că un medicament antiparazitar deja disponibil în întreaga lume poate ucide coronavirusul în doar două zile. Oamenii de știință de la Universitatea Monash din Melbourne au declarat că o singură doză dintr-un medicament cunoscut, Ivermectin

Ivermectin, ar putea opri creșterea virusului SARS-CoV-2 în cultura celulară – determinând apoi eradicarea eficientă a tuturor materialelor genetice ale virusului în 48 de ore.

Cercetătorii sunt acum preocupați să determine doza corectă ce poate fi administrată. Utilizarea Ivermectinei pentru combaterea COVID-19 depinde și de testarea pre-clinică și de studiile clinice, finanțarea fiind necesară urgent pentru progresul lucrărilor, anunță australienii.Ivermectina este un medicament antiparazitar aprobat de FDA (United States Food and Drug Administration), care s-a dovedit a fi eficient în vitro împotriva unei game largi de virusuri, inclusiv virusul HIV, Dengue, Gripa și virusul Zika.Rezultatele studiului au fost publicate la sfârșitul săptămânii trecute în revista ”Antiviral Research”.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.