Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații au început să corecteze în Parlament orodonanțele guvernului PNL. Anunțul a fost făcut de liderul PSD pe contul de Facebook.

”Așa cum am promis, corectăm în Parlament ordonanțele guvernului PNL. Este cea mai rapidă modalitate de a veni în sprijinul economiei. Asta, după ce liberalii au blocat la Curtea Constituțională proiectele de lege privind amânarea plății ratelor bancare și a utilităților, votate de ÎNTREG PARLAMENTUL (cu excepția PNL)!

Astăzi, în comisiile de specialitate, am susținut și votat:

⚠️ eliminarea dobânzii la dobândă pentru #toate tipurile de credit;
⚠️ posibilitatea ca și #restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili - să beneficieze de amânarea ratelor;
⚠️ extinderea măsurilor de amânarea a ratelor la creditele bancare și pentru #firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei (nu cu 25% așa cum prevăzuse Guvernul PNL);
⚠️ posibilitatea amânării ratelor, cu până la 18 luni, pentru #producătoriiagricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei;
⚠️ #extinderea, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitul pe profit;
⚠️ acordarea unei #bonificații de 10% TUTUROR firmelor care achită la scadențele normale impozitul de profit (corectând discriminarea făcută de PNL).

Mâine, cele două proiecte vor intra la votul final.

Solicit PNL o minimă decență, de a nu-și contesta la Curtea Constituțională proiectele de lege care aprobă ordonanțele emise de propriul guvern. NU SERVEȘTE NIMĂNUI BLOCAREA POLITICĂ a unor prevederi legale de maximă importanță și ajutor pentru români și pentru economia țării!

#OUG37/2020 #OUG 33/2020 #GuvernațiNUmaiMimați”, a zis Marcel Ciolacu.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.