Agenţiile belgiene de informaţii suspectează că spionii chinezi vizează experţi în război biologic şi vaccinuri şi consideră, de asemenea, că Beijingul ţintea biroul din Belgia al gigantului farmaceutic britanic şi producător de vaccinuri GlaxoSmithKline (GSK), precum şi ale unor firme interne hi-tech, relatează EU Observer.

Suspiciunile au fost detaliate în rapoarte confidenţiale belgiene din 2010 până în 2016, văzute de EU Observer. Acestea aveau menirea de a avertiza autorităţile belgiene cu privire la ameninţarea ce o reprezenta spionajul militar, ştiinţific şi medical al regimului comunist chinez. Însă suspiciunile belgiene nu au neapărat legătură cu actuala pandemie de coronavirus, care a început în China la sfârşitul anului 2019.

Rapoartele, alcătuite de serviciul de securitate internă din Belgia, Veiligheid van de Staat (VSSE), nu au acuzat nicăieri China că ar avea un program ascuns de arme biologice, a ţinut să precizeze EU Observer. Misiunea chineză din UE a negat orice infracţiune şi a spus că a acţionat întotdeauna „în conformitate cu legile locale”.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.