Uniunea Europeană a pus la punct un plan de măsuri pentru a ajuta țările membre să treacă mai ușor peste criza economică generată de pandemie.

Despre banii care ajung în România au discutat marți, într-o conferință online, parlamentarii europeni români. Pe lângă fondurile alocate pentru sănătate și cele pentru afacerile afectate, vor fi luate măsuri prin care să fie ajutați și fermierii.

Criza din sănătate i-a afectat și pe agricultori. Ovidiu Tănăsache cultivă legume și cereale, iar peste noapte s-a trezit că nu mai are cu cine să muncească pământul.

Ovidiu Tănăsache, agricultor comuna Vânători, județul Galați: „Cu această pandemie, lumea nu a mai venit la lucru. A stat lumea în casă, chiar dacă a fost în agricultură. Am avut lipsă de personal, lipsă de irigatori. Problemele au venit una după alta.”

Și seceta le provoacă pierderi serioase. Pentru că în multe zone ale țării nu a mai plouat suficient din luna noiembrie a anului trecut, apa se duce adânc în pământ și nu rămâne în stratul de 30 de centimetri de la suprafață, unde se dezvoltă plantele.

Integral pe ProTVComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.