Debarcați săptămâna trecută din fruntea AACR, Armand Petrescu, Aurel Encuțescu, Ion Grosu, Dorina Danielescu și Alexandru Șerban intraseră în CA în ianuarie 2018, după un concurs denunțat ca trucat. O plângere plecată din interiorul instituției a condus, la sfârșitul lui 2019, la deschiderea unui dosar penal la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzații: abuz în serviciu, fals și uz de fals intelectual, instigare la fals și uz de fals intelectual.


Consiliul de Administrație de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) tocmai ce a fost demis săptămâna trecută de ministrul transporturilor, Lucian Bode, după o serie de verificări ale Corpului de Control. În vizor s-a aflat inclusiv trucarea examenelor pentru obținerea licențelor de piloți particulari, cu organizarea unei rețele de copiat prin grupuri de WhatsApp, subiect dezvăluit de Libertatea la sfârșitul anului trecut.


De asemenea, chiar în ziua în care CA era revocat, conducerea se reunise într-o ședință organizată pe repede-înainte la final de mai, pe Skype, astfel încât fiecare dintre cei 7 membri să nu rateze indemnizația lunară în valoare de 12.656 de lei de persoană.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.