Noua decizie a CNSAS pare a fi bomba-bombelor, care-l va distruge pe veșnicul guvernator al BNR, Mugur Isărescu. Nu, nu îl va distruge chiar dacă instanța va constata că a fost colaborator al Securității, lucru pe care CNSAS îl nega în 21 mai 2002.

Mugur Isărescu este acuzat de CNSAS că a fost colaborator al fostei Securități. Colegiul instituției a aprobat, săptămâna trecută, nota în care îi este consemnată această calitate, anunță ANTENA3. Conform procedurii, Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) va sesiza Curtea de Apel București, chemată să confirme sau să infirme verdictul Colegiului.

Dar Guvernatorul BNR a tot fost verificat de Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), însă mereu decizia a fost de neapartenenţă/ necolaborare cu Securitatea ca poliţie politică. Acum CNSAS a decis să sesizeze Curtea de Apel București, ajungând la concluzia că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității.

Noua decizie a CNSAS pare a fi bomba-bombelor, care-l va distruge pe Isărescu. Nu, nu îl va distruge chiar dacă instanța va constata că a fost colaborator al Securității, lucru pe care CNSAS îl nega în 21 mai 2002. Îi va șifona imaginea și va pleca din Bancă fără ceremonial. Nici în 2017, când ziarul ROMÂNIA LIBERĂ publica date că Mugur Isărescu a colaborat cu securiștii sub numele conspirativ ”Manole”, CNSAS nu a găsit nimic prin dosare care să confirme informația. A găsit acum, când, prin modificarea legii în Parlament, a putut fi verificat temeinic și guvernatorul. E o știre tare, dar deocamdată, doar atât.

Distrugerea lui Isărescu depinde de concluzia la care va ajunge instanța, amintește EVENIMENTUL ZILEI. Dacă judecătorii vor constata că ”Manole” e Mugur Isărescu, colaborator al Securității, va da o hotărâre în acest sens, iar guvernatorul va demisiona sau nu. E la latitudinea lui. Colaboratori ai Securității au fost dovediți mulți și n-au pățit nimic.

Curtea de Apel București va trebui să constate dacă Isărescu a făcut poliție politică prin actele de colaborare cu organul represiv. Dacă va da un verdict în acest sens, abia atunci Mugur Isărescu va fi distrus. Căci legea face distincție între a fi colaborator și a face poliție politică, distugând destinele unor oameni în timpul dictaturii.

Avocatul Gheorghe Piperea, care a mai scris despre cazul Isărescu, spune că guvernatorul BNR ar trebui să demisioneze sau să fie demis de Parlament, anunță COTIDIANUL. „Doamne, Dumnezeul meu! Nu credeam să ajung să trăiesc asta vreodată: Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității l-a declarat pe Mugur Isărescu colaborator al Securității comuniste!

Conform legii, individul trebuie să demisioneze de urgență sau să fie demis de Parlament! Și să înfunde pușcăria pentru fals în declarații! Tuturor politicienilor care, timp de 30 de ani, l-au eternizat pe post pe acest securist bătrân le spun: ați fost, sunteți niște cârpe în mâinile acestui faraon fals!“

purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României (BNR), Daniel Suciu, citat de GÂNDUL, a refuzat să comenteze informația, susținând că este o chestiune personală a șefului sau, nu una instituțională.

Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR, a oferit o primă reacție a Băncii Naționale în cazul lui Mugur Isărescu, despre care CNSAS a stabilit că a colaborat cu Securitatea. Acesta a respins acuzațiile, anunță LIBERTATEA. „Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea. Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”, a declarat Adrian Vasilescu. Acesta a precizat că Mugur Isărescu „a avut de la CNSAS, pe baza unei analize, o decizie de necolaborare”.

Mulți se întreabă dacă anunțul CNSAS nu are legătură cu o răzbunare din partea președintelui Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni, susține NAȚIONAL, este foc și pară pe Mugur Isărescu pe motiv că guvernatorul BNR a refuzat să gireze „mărețele realizări” ale Guvernului Orban în perioada pandemiei, luându-i șansa președintelui de a se împăuna într-o conferință de presă cu cifre bombastice și fraze atent meșteșugite despre cum oamenii aleși de el au salvat economia României.


Comentarii

@ 17 iunie 2020 7:10 Bine, fie cum spui tu, omule! Nu trebuie să te scuzi pentru imperfecțiunea aia, se mai întâmplă chiar și la case mai mari. Eu, îmi păstrez convingerea că ești și acel Paulus așa cum ești cel mei vehement oponent al meu p-aci. Dar, nu contează, chestia e că la capitolul imaginație și imaginațiune, precum și la conspirații și conpirațiuni care de căcare mai oculte, ești as, nene. Ai o imaginație formidabil de beteagă în scornelile ei, e magnifică ce să mai vorbim? Apropo, vezi că pe George Soros l-au detronat unii mai creduli de pe tronul lui imaginar al Ocultei Rozalii și roz-bombon, acum cică Bill Gates e tartorul care a diareizat virusul ăsta care chinuiește toată populațiunea mapamondului. Ce zici? Pui botul și la scorneala asta masono-incultă ocultă? Numai bine!

17 iunie 2020 7:54

@@ Nu, nu ai dreptate, omule! Nu sunt Paulus. Mi se rupe dacă nu mă crezi. Îți răspund numai pentru a-mi cere scuze pentru faptul că Festrivalul de la Phenian nu a fost în 1953, ci în 1989. În 1953 a fost cel de la București. Îmi bâzâia în cap senzația că am comis o eroare și am verificat. Am constatat astfel și o a doua eroare: în delegația RSR s-a mai aflat Ioan Mircea Pașcu, nu Eugen Dijmărescu. În rest, rămâne cum am vorbit.

17 iunie 2020 7:10

@ 17 iunie 2020 6:31 Măi Imbecilule Paulus, iar te-am lovit unde te doare cel mai tare. Adică ăl de-a postat acolo, nu ești nici tu și nici Paulus, care sunteți unul și același? Hai mă, las-o baltă, nu te mai screme că te slobozi cufurit în propriile scutece. Memoria te înșeală, Mugur Isărescu a fost în Coreea de Nord comunistă, împreună cu Adrian Năstase, dar în anul 1989, asta conform spuselor lui Cornel Nistorescu din editorialul lui căcat pe o altă pagină p-aci pe undeva. Acum să fim sinceri, c-o fi fost sau nu colaborator al decedatei securități ceaușiste, pentru mine mi se fâlfâie, realitatea e că cei de la CNSAS nu pot dovedi cert presupusa sau colaborarea de facto a lui Isărescu cu securitatea ceaușistă, dovezile existente acolo, nu sunt decât documente semnate cu nume conspirative, false. Se pot presupune multe, dar până la a dovedi e cu totul altceva. Să presupunem că Isărescu ar fi fost, dar chiar dacă ar fi așa, omul a fost mult mai inteligent să facă acel lucru detestabil fără să facă rău nimănui, la fel ca Ion Țiriac de exemplu, care recunoștea faptul că era obligat să dea niște rapoarte securității, rapoarte care de fapt nu incriminau pe nimeni și erau mult prea vagi ca să reflecte o colaborare reală cu vechea securitate comunistă, iar acele rapoarte reflectau de fapt o neutralitate și o indiferență la adresa acelei instituții comuniste odioase. Au revoir, monșer! mUE!

17 iunie 2020 6:53

@@dedesubtului Măh idiotule securisto-iohannist, cel ce a postat RĂSAR ZORILE nu este nici marele miștocar Paulus (păcat că nu mai apare!), nici io, cel pe care îl bănuiești că aș scrie toate comenturile care te urzică pe tine la lingurică. Deși te strofoci să minimalizezi efectul comentului intitulat RĂSAR ZORILE, postat de o persoană de aleasă cultură și calitate a scrisullui, nu faci decât să-l afunzi și mai mult în pestilențial pe domnul gubernator antinațional al BNR. Apropo de calitatea sa de colaborator al vechii securități, dar și al celei noi, imi aduc și eu modesta contribuție de a aminti că în anii „1948 și 1950”, invocați de tine, distinsul tovarăș Isărescu nu era chiar un nimeni în drum devreme ce, în 1953, participa ca reprezentant al RPR, împreună cu Adrian Năstase și, dacă nu mă înșală memoria, Eugen Dijmărescu (fost și el, între altele, vicegubernator al BNR!) la Festivalul Mondial al Tineretului de la Phenian, capitala Coreei comuniste. Este evident că o așa mică și selectă delegație nu putea fi fomată decât din niște pui de mare viitor ai organelor de partid și de stat comuniste, în care Securitatea deținea rolul principal în selectarea „cadrililor”. Auguri!

17 iunie 2020 6:31

@ 16 iunie 2020 17:44 Nene propagandistule Paulus, în toată tevatura aia de comentariu al tău, fabulezi atât de fantasmagoric încât imposibilitatea celor defecăcate de tine e absolută. Mugur Isărescu în anii 1948 și 1950 nu exista nici ca guvernator BNR și am convingerea că nu era decât un nimic la acea dată ca și personaj în administrația financiară a țării și nu numai. Dar, Mugur Isărescu merită numai muie pentru simplul fapt că l-a ajutat pe Ion Iliescu și FSN-PSD-ul lui împuțit cu menținerea cursului dolarului american mult subevaluat în toată perioada aia cuprinsă între 1990 și 1996. În rest Mugur a făcut ce a făcut și a încercat să nu supere prea mult puterea, oricare a fost ea la guvernare, omul și-a făcut treaba aia alui și și-a luat salariul ăla imens pentru puțina slujbă pe care a făcut-o el la serviciul lui. Acum, că a căzut pleașca asta ca să dea prilejul tuturor scribilor să umple paginile ziarelor cu cine știe ce de articol care mai de care mai ne-explodat, e altă treabă. Iar dacă judecăm la rece, toată treaba asta cu presupusa acuzare de colaborator a lui Mugur, o fi reală, n-o fi reală, treaba e că ăia de la CNSAS nu au în mod sigur la dispoziție nici un document semnat de mâna lui Isărescu care să dovedească acea presupusă sau reală colaborare a lui cu securitatea ceușistă. Documentul pe care-l are CNSAS spune clar că e semnat de un nume conspirativ, care e cu totul altul de Isărescu. Deci, trebuie să admitem că supoziția de colaborator al securității pentru Mugur Isărescu e foarte firavă, mult prea searbădă pentru a fi credibilă. Iar nouă nu ne rămâne decât să speculăm, pentru că nu putem fi siguri de realitate în acest caz. Nu vreau să-l disculp pe Isărescu, ci încerc să trag niște concluzii pertinente și cât mai aproape de realitate. Punct!

17 iunie 2020 0:28

Răsar zorile Da încep instituțiile statului sa scape de frica lor tenebroasa forța securisto-masonica care a condus 30 ani aceasta țara minunata cu oameni desfigurați de munca înglobați in datorii de tot felul împinși la sinucideri de creditele ordinare in franci elvețieni protejate de tine gunoiule securistic Acest gunoi securisto -comunist a furat toate bunurile confiscate de comuniști de la liberali și țărăniști depozitate in Banca Naționala intre 1948-1950 (a se vedea cazul familiei Anghelescu care de 11 ani se judeca cu acest personaj malefic ) și care deși au depus probe indubitabile ca bunurile confiscate de comuniști se afla in BNR nu au mai primit decât teroare și amenințări . Un mercenar al intereselor străine care și-a plătit accesul in elita financiar -masonica din aurul confiscat de comunisti și care nu s-a mai întors niciodată romanilor linșați la canal sau omorâți in lagărele comuniste Da așa poți fi sponsorul Clubului de la Roma așa poți subjuga oameni și serviciile așa poți ironiza premierul tari și președintele dar oare pana când ? De mâine poate nu vei mai dormii liniștit turnătorule umbra firava și divina a Ioanei Angelescu bătută si violată 15 ani pentru ca nu a vrut sa predea procesele verbale de confiscare ultima și singura dovada a deposedării de bunurile agonisite de o viața te va urmării din ceruri ! Zâmbetul tău parșiv și ironic cu care te jucai cand anunțai cursul leusor / euro / dolar sper sa îl aibă judecătorii de la Curtea de Apel când te vor trage pe linie moarta și peste tine mare INFO-Guvernator se va așterne uitarea și disprețul națiuni romane miticule

16 iunie 2020 17:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.