Bolnavii critici de coronavirus au trecut prin diverse crize, suferind de deliruri și halucinații, iar traumele mentale și fizice provocate de boală sunt atât de devastatoare, încât unii „spun că ar fi preferat mai degrabă să moară”, susține doctorul Zudin Puthucheary, consultant medical la un spital din Londra, citat de publicația online Mirror.

Potrivit consultantului medical londonez, traumele mentale și fizice suferite de pacienții cărora li se induce coma sunt devastatoare, iar supraviețuitorii se confruntă cu un drum lung și dureros spre recuperare. Când se află în comă, pacienții se confruntă cu o stare de conștiință aleterată, fapt ce îi determină să sufere deliruri și halucinații și care duce la confuzie.

„Unii oameni vor putea spune abia peste doi-trei ani că sunt fericiți pentru faptul că sunt în viață. Unii vor spune că mai degrabă ar fi murit, iar aici este vorba despre ceea ce oameni consideră a fi o bună calitate a vieții”, a afirmat dr. Puthucheary.

Expertul a spus că pacienții se confruntă cu o astfel de luptă pentru a se recupera nu doar din cauza stării lor critice, ci și din cauza tratamentelor intensive necesare pentru a se trata.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.