Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea, avertizează ministrul sănătății Nelu Tătaru. Riscul unei politizări excesive a situației medicale din care încă nu am ieșit este însăși sănătatea populației. Avem de decis o soartă a populației pe următorii zeci de ani în acest moment, a arătat Nelu Tătaru, luni seara, la Digi24.

„Suntem la trei săptămâni, trei săptămâni jumătate de când a reînceput creșterea numărului de cazuri. A început timid, gândiți-vă că am pornit de la 124, 145 de cazuri în 24 de ore. Am trecut prin 300 în două săptămâni, am avut și 415, 420, chiar 450. Suntem într-un moment în care această situație trebuie totuși gestionată. Toată lumea trebuie să înțeleagă că dacă acum două luni, două luni jumătate era instinctul de conservare foarte accentuat, era teama și puteam gestiona și cu participarea populației acest lucru. În acest moment de fake news-uri, de îndemnare la nesocotirea unor reguli, de bagatelizare a tot ce a fost în aceste patru luni de zile, avem și o relaxare totală a unei părți din populație. Eu sper că se vor trezi și vor conștientiza momentul prin care trecem. Dacă nu avem încredere în noi, să ne uităm dincolo de granițele noastre și o să vedem ce este în acest moment la granița bulgaro-turcă, bulgaro-greacă, cum sunt cozile și ce fac autoritățile grecești, ce se întâmplă în Spania, ce se întâmplă în Italia, unde au revenit niște restricții” - a spus ministrul Nelu Tătaru.

Integral pe Digi24Comentarii

GG Acum doua luni cei de la HORECA nu avuseseră destui susținători sa facă presiuni pentru "relaxare" ! Ca de obicei, se va acționa iar pompieristic, se vor lua decizii extreme, fara să facă o analiză temeinică pentru a vedea care sunt cauzele reale ale creșterii infectărilor. Dacă ne vom baza prea mult pe faptul că populația va înțelege importanța momentului și va reveni la precauțiile dinainte de relaxare, vom lua o uriașă țeapă!

7 iulie 2020 8:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.