Partidul Social Democrat se află în cea mai dificilă poziție de la înființare până în prezent. Zeci de primari au emigrat deja către alte partide, iar alte sute amenință să plece din PSD după congresul care va stabili cine urmează să fie viitorul președinte al partidului. Vinovat de această dezintegrare a partidului se face tocmai actualul președinte interimar, Marcel Ciolacu, susține fostul secretar general al Partidului Social Democrat, Codrin Ștefănescu.

„S-a scris în presă despre faptul că toți care s-au legat de Ciolacu au fost anchetați. S-a legat liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, i-au făcut dosar la DNA și i-a decimat organizația. S-a opus organizația Caraș care a anunțat că nu vine la congres și nu-l recunosc pe Ciolacu drept președinte. Și acum tot județul este în anchetă, pentru că au schimbat un vicepreședinte de Consiliu Județean PSD cu un alt PSD.

Și eu sunt chemat în anchetă, ca secretar general al partidului, parte în grupul organizat de la Caraș. Deci ăștia de la PNL își numesc amantele, nevestele, rudele, nepoți, nepoate, fiu, soț-soție în aceeași agenție și nu se întâmplă nimic, în schimb toți cei care sunt împotriva lui Ciolacu sunt anchetați. Teodorovici s-a legat de Ciolacu și l-au chemat la DNA“, a declarat pentru NAȚIONAL Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD.

Congresul PSD trebuie să aibă loc imediat și nu online, pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. „Altfel partidul se scufundă”, a declarat, luni, Eugen Teodorovici, citat de COTIDIANUL. „Ce trebuie să decidă urgent CEx-ul PSD: Data Congresului, forma de organizare și sistemul de candidatură. Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat‼️ Avem deja un interimat nelegitim și mult prea îndelungat (aproape 9 luni‼️).
 
Din păcate, mulți dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid! (...) Și, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin vot de o majoritate, nu impuse de cineva sau de câțiva‼️ Altfel … PSD se scufundă“, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

Săptămâna a început cu o puternică lovitură internă pentru formațiunea social-democrată. O decizie de ultimă oră, anunțată de către edilul sectorului 3 al Capitalei, e de natură să pună pe jar actuala conducere interimară a PSD-ului, mai ales că vin alegerile locale, susține GÂNDUL. Și se miza pe faptul că Robert Negoiță va candida pentru un nou mandat în fruntea sectorului 3. Iată, însă, că social-democrații se văd nevoiți să schimbe planurile din mers, ca urmare a anunțului venit din partea lui Negoiță, care aspiră la un al treilea mandat de primar, însă nu asociat numelui PSD.

„După aproape 20 de ani de când am început aventura politică, dedicându-mi toate energiile și priceperea unui partid de a cărei ideologie m-am simțit întotdeauna cel mai apropiat, a venit astăzi momentul să închei acest capitol. Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă”, a anunțat Robert Negoiță, pe pagina sa de Facebook.

El a mai declarat că nu dă șanse de reușită pentru președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, deoarece partidul pe care îl conduce este plin de „căpușe, hiene cu dinți rânjiți”, constată EVENIMENTUL ZILEI. Candidat pentru un nou mandat, acesta spune că nu se mai regăsește în formațiunea din care mai fac parte oameni precum Niculae Bădălău sau Marian Oprișan.

În aceste condiții, Victor Ponta, președintele Pro România îl curtează pe Negoiță, anunță REALITATEA. Fostul premier și lider PSD Victor Ponta îi urează succes lui Robert Negoiță în cursa pentru un nou mandat de primar, după ce acesta a anunțat că nu va mai candida din partea PSD. Pe de altă parte, Victor Ponta dă asigurări că partidul pe care îl conduce, va avea un candidat în cursa pentru alegerile locale la Primăria Genearală a Capitalei. Totuși, fostul premier nu a vorbit despre o candidatură a sa.  

„Eu n-am vorbit despre candidatura mea. Eu cred că există candidați mai buni decât mine. Eu sper să conving un om mult mai bine decât mine pentru funcția de primar general să candideze. Când spun că îmi propun sunt și foarte avansat în acest sens”, a declarat Victor Ponta la DIGI24.

Victor Ponta a crescut treptat pretenţiile în negocierile cu Marcel Ciolacu pentru o alianţă PSD-Pro România la alegerile locale şi parlamentare. Întotdeauna, fostul premier a ţintit în primul rând alegerile parlamentare, apoi împărţeala pentru primării. O oaste numeroasă de senatori şi deputaţi poate decide majorităţi parlamentare şi schimbări de guvern. Spre exemplu, în iarnă, Victor Ponta a cerut 30 de locuri eligibile pentru ProRomânia la alegerile legislative programate la începutul lunii decembrie.

În acel moment, partidul condus de Ponta număra 30 de aleşi, transferaţi în mare parte de la PSD. Ulterior, Ponta a crescut în sondaje pe fondul pandemiei de coronavirus. Prin urmare, a ridicat ştacheta la 40 de locuri eligibile, plus o primărie de sector şi posturi de viceprimar în Capitală, acolo unde PSD reuşeşte să se impună. În ultimele zile, emisarii lui Victor Ponta au solictat un raport PSD-ProRomânia de 2 la 1 pentru listele de la parlamenare, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL, scenariu refuzat din start de social-democraţi.


Comentarii

Cioclul de la Firma de Pompe Funebre Să fie într-un ceas bun! Abia aștept comanda pentru îngropăciunea PSD-ului, catafalc cu furnir de lemn exotic sau autohton, colivă numai autohtonă, iar masa și dansul la restaurantul de renume mondialistă Cireșica, unde numai Traian Băsescu când iese din local îl calcă de fiecare dată un binevoitor pe mâini, pentru că orbetele e-n patru labe. Ah, să nu uit, aduceți-l și pe nenea Nelu Iliescu Animalul c-o să-l împăiez gratis și o să-l umplu juma-juma cu căcat și formol. Să vă fie țărâna grea!

8 iulie 2020 0:01

Mircea La tradari suntem primii...cum apare un ciolan nou, credem ca va fi mai gustos....dar tot a hoit miroase, de fapt! Vorba d-nei Vulpescu: ”Pe langa politica, bordelul e parfum!”

7 iulie 2020 14:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.