„PSD pregătește lovitura de grație pentru Orban”. „PSD îi numără zilele lui Ludovic Orban”. „PSD s-a hotărât: Guvernul Orban trebuie să dispară”. „PSD îi va cere socoteală lui Orban până la ultimul leu cheltuit”. „PSD are voturile necesare pentru demiterea lui Ludovic Orban”. Sunt doar câteva exemple din multitudinea de titluri care apar zilnic pe site-uri de presă consacrate sau de știri.

La ele se adaugă moțiunea de cenzură pe care Marcel Ciolacu o vântură de luni de zile, independent sau în asociere cu Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu. Dacă toate aceste informații ar avea cum să fie vopsite în culori vii, atrăgătoare, toți am crede că ne aflăm în fața celei mai reușite campanii publicitare pentru o pastă de dinți care nu numai că îi îngrijește, dar face și implanturi fără durere. În realitate, zgomot. Doar tobe și alămuri.
Marcel Ciolacu încă mai pozează în nevinovat. Așa o fi scenariul

Într-un final, moțiunea de cenzură va fi depusă. Ciolacu susține că, dincolo de ALDE și Pro România, mai sunt și alte formațiuni politice care vor detronarea lui Ludovic Orban și că, până acum, a așteptat să se coaguleze acest front. Este o altă formă de a fi tras de timp, pentru că lui îi place mai mult jocul în spațiul declarațiilor decât să treacă la fapte.

Apoi, toată această tergiversare arată că PSD nu are nici curajul și nici puterea să bată cu pumnul în masa Cotrocenilor. Chiar și după eliminarea lui Ludovic Orban, stăpân pe situație fiind, Marcel Ciolacu va cere același guvern de uniune națională. Un guvern, spunea el cândva, care să asigure desfășurarea alegerilor în bune condiții. Doar atât? Pentru numai atât s-a mocăit și încă se mai codește să treacă la treabă? Este singura dorință a celor aproximativ 500.000 de simpatizanți?

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.