Deficitul balanţei comerciale creşte România se poate confrunta, în perioada următoare, cu o criză alimentară, având în vedere majorarea deficitului de cont curent.

Rețeaua mondială împotriva crizelor alimentare a avertizat: criza alimentară ar putea continua să se înrăutățească, din cauza impactului pandemiei.

Care ar fi mecanismul? Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a spus RL că, dacă acest lucru s-ar întâmpla, „pentru că nu este 100%, ci e o posibilitate, aceasta s-ar putea întâmpla de la ce reprezintă astăzi nivelul balanţei comerciale, adică diferenţa dintre importuri şi exporturi”, care „este foarte mare”.

Conform Agerpres, „deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) s-a adâncit anul trecut, ajungând la 17,28 miliarde de euro, cu 2,16 miliarde de euro mai mare decât cel din anul 2018. Exporturile au crescut cu 1,9%, iar importurile cu 4,2%”.

„Importurile de produse alimentare sunt nefiresc de mari pentru o ţară ca România, unde avem mari rezerve şi mari resurse de producţie alimentară.” Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.