Compania Novavax, cu sediul în statul american Maryland, a semnat un contract cu valoarea de până la 1,6 miliarde de dolari în cadrul programului de vaccinare lansat de Administraţia SUA, obţinând mai multe fonduri federale decât orice altă firmă care dezvoltă un potenţial vaccin anti-Covid-19.

Novavax, listată la bursă în New York şi care încă nu are aprobare pentru vreun vaccin, intenţionează să utilizeze fondurile pentru lansarea testelor clinice avansate şi să producă 100 de milioane de doze de vaccin până în ianuarie, informează cotidianul Financial Times.

Novavax se alătură companiilor farmaceutice mari Johnson & Johnson, Pfizer, Merck şi AstraZeneca în programul guvernamental denumit „Operaţiunea vitezei exponenţiale” („Operation Warp Speed”), un proiect al Departamentului american al Sănătăţii cerut de preşedintele Donald Trump care are rolul accelerării dezvoltării unui potenţial vaccin anti-Covid-19. Din iniţiativă fac parte şi grupurile biotehnologice Moderna şi Emergent BioSolutions.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.